komentari čitatelja

Građani o listi dužnika: Što je država radila do sada?!

porezni dužnici,objava (1)
Patrik Macek/PIXSELL
31.07.2012.
u 13:32

Ako uspije naplatiti sve dugove, država će zasigurno napuniti ionako praznu financijsku ladicu

Objava liste poreznih dužnika očekivano je pobudila interes javnosti. Sportaši, pjevači, odvjetnici, poduzetnici također se nalaze na neslavnoj listi, a građani su uglavnom pozdravili objavljivanje svih onih koji nisu podmirili svoje dugove prema državi.

– I onda neka mi netko kaže da Hrvati nemaju para. Sudeći po poreznim dugovima, imamo na stotine milijunaša. Multimilijunaša – jedan je od komentara na Vladinu profilu na Twitteru. Većina čitatelja Večernjeg lista odobrava objavu poreznih dužnika, no mnogi upozoravaju na mogući problem naplate tih dugova.

"Kako da Linić naplati dugove ako to pravosuđe koči?" pita se jedan Daruvarčanin i dodaje: "Porezna uprava ima putra na glavi, ali ipak je najveći problem u pravosuđu koje ne kažnjava lopine!"

>>Pogledajte listu poreznih dužnika! Tempo, HRT i Pan najveći dužnici

– Koliko je god ovo svojevrsni stup srama za dužnike, daleko je ovo više stup sramote i nevjerojatne nemoći države – kaže Zveč.

Kantajza zanima kako država misli naplatiti dugove: "U ovoj državi nastrada samo onaj tko podmiruje svoje obveze i živi od svoga rada".

Jožek2 pita se što je porezna uprava radila cijelo vrijeme i tko je dozvolio da ljudi i tvrtke ne plaćaju porez.

Zagzag smatra da treba objaviti popis onih koji su privatizacijom nepravomoćno stekli imovinu i danas su uredni platiše na konto građana ili nisu, ali su preutjecajni te se ne nalaze na ovoj listi.

>>Na listi poreznih dužnika i poznati hrvatski sportaši i pjevači...

– Isto tako treba objaviti te nagraditi na neki način poduzetnike koji uredno izvršavaju svoje obaveze prema državi i djelatnicima, proizvode u RH, zapošljavaju više od 100 djelatnika te egzistiraju na tržištu. Na taj način treba odati počast te stvoriti nove standarde najpoželjnijih poslodavaca – smatra Zagzag.

Ako uspije naplatiti sve dugove, država će zasigurno napuniti ionako praznu financijsku ladicu ili, kako je poentirao ezelic: Kad bi se sve to vratilo pa mi bismo procvjetali!

>>Propao mu biznis s naftom i lovom pa postao najveći dužnik državi

Komentara 7

Avatar The-North-Korean-Times
The-North-Korean-Times
13:48 31.07.2012.

Objektivnosti radi, građani su postavljali i neka druga pitanja ! Jeftino.

Avatar m_m
m_m
15:06 31.07.2012.

Dobro, sad očekujemo spisak dugova koje duguje država.

OB
-obrisani-
13:47 31.07.2012.

a koliko je toga u zadnjih 20 godina otišlo u zastaru ? još jedan od organiziranih naćina pljačke naroda i države za ovo bi svi ministri financija u predsjednici vlada trebali snositi zakonske posljedice kao suučesnici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije