Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BESPOVRATNA SREDSTVA

Gradske mjere pomoći vukovarskim poduzetnicima: 'Kao i 2014., ponovno ulažemo u gospodarstvo'

Foto: Grad Vukovar
1/2
08.07.2022.
u 14:37

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić pojasnila je kako je minimalni iznos bespovratne potpore koji se po pojedinom zahtjevu može dodijeliti 1.000 kuna

S ciljem poticanja i daljeg razvoja gospodarstva, zadržavanja kao i novih zapošljavanja Grad Vukovar i u 2022. godini nastavlja s poticanjem poduzetnika s područja grada. Tako je i u ovoj godini osmišljena dodjela bespovratnih potpora za poduzetnike za što je u gradskom proračunu osigurao 1,1 milijun kuna. 

- Program je usmjeren na razvoj postojećih poduzetnika, ali i na sufinanciranje troškova energenata. Na ovaj način naše poduzetnike potičemo još od 2014. godine te smo u tom razdoblju u vukovarsko gospodarstvo plasirali desetke milijuna kuna. Tada nas je svjetska kriza učila da moramo ulagati u gospodarstvo, a upravo to, ponovno u kriznim vremenima, radimo i danas. Kroz komunikaciju s poduzetnicima i strukovnim udruženjima iz domene gospodarstva razradili smo paket mjera gdje smo saslušali potrebe poduzetnika i tome prilagodili ovogodišnji program mjera – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. 

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić pojasnila je kako je minimalni iznos bespovratne potpore koji se po pojedinom zahtjevu može dodijeliti 1.000 kuna, a maksimalni iznos bespovratne potpore koji se po pojedinom zahtjevu može dodijeliti je za mjeru razvoja postojećih poduzetnika 50.000 kuna te za mjeru sufinanciranja troškova energenata 30.000 kuna. Bespovratne potpore dodjeljuju se za sufinanciranje troškova nastalih u 2021. (od 1. rujna) i 2022. godini.

Mjera razvoja postojećih poduzetnika podrazumijeva opremanje i uređenje poslovnog prostora, najam, zakup, kupnja poslovnog prostora (osim poslovnih prostora koji su u vlasništvu Grada Vukovara), nabavu strojeva, uređaja, opreme, troškove vezani uz nabavu računalne opreme i računalnih programa, troškove priključka na distributivnu mrežu električne energije, plina, vode te osnivanje i otvaranje gospodarskog subjekta (administrativni troškovi).

Mjera sufinanciranja troškova energenata podrazumijeva troškove potrošnje električne energije, plina, goriva (za potrebe poslovanja).

>> VIDEO Velike razlike u cijenama: Na otoku je kilogram voća nekoliko puta skuplji

Komentara 4

RO
ronyday
15:01 08.07.2022.

Tužno je na što nam je spao grad heroj , nakon komunjare sabe došo drugi degenrik izdajnik benava koji od Vukovara pravi grad slučaj na grbači naroda, a uložili smo tolike milijarde i još ulažemo

DA
dam63
16:11 08.07.2022.

Samo poticaji. Kakvi su to poduzetnici kad im trebaju poticaji.

DU
Deleted user
14:39 08.07.2022.

Nažalost svi znamo kakav je sustav dodjele poticaja, naime oni nisu rješenje, rješenje je u drugačijoj poreznoj politici, ovo su samo vatrogasne mjere koje samo trenutno odgađaju problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije