Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak šefice USKOK-a

Grbin komentirao odlazak Marušić i spomenuo AP, HDZ mu odgovorio na Facebooku: "Antitalent Peđa..."

Peđa Grbin
Patrik Macek/PIXSELL
25.04.2023.
u 15:14

"Je li se USKOK svojim radom previše približio stanovitom AP-u?", zapitao se Peđa Grbin, komentirajući tekst prema kojem je Marušić s čela USKOK-a otišla nakon pritiska iz Vlade. Odmah se javio i HDZ.

"Grbin je zbilja AP - Antitalent Peđa. Jalov i jadan, grčevito se hvata svake nebuloze koju ujutro pročita na portalima. Poslužimo se njegovom partijskom 'logikom': napadaju li SDP i Milanović neovisna pravosudna tijela zato što su se u Aferi “Sortirnica” previše približila Iblerovu trgu?", napisali su iz HDZ-a na Facebooku i tako se osvrnuli na Grbinove komentare na tekst objavljen u Nacionalu, prema kojem je Vanja Marušić iz USKOK-a otišla nakon pritiska iz Vlade.

"Vrlo važno je da javnost dobije odgovore zašto je prestao mandat ravnateljici USKOK-a, što stoji iza toga i radi li se doista o političkim pritiscima zbog toga što se USKOK svojim radom previše približio stanovitom AP, koji je svim svojim istupima pokazao da ga je 'žuljala' Vanja Marušić. To je pokazao svojom nervozom, živčanošću, napadima na sve živo oko sebe, od medija pa nadalje i da oni koji odgovorno rade svoj posao, u skladu sa zakonom njemu smetaju, a USKOK je jedan od njih", rekao je Grbin o navodima da je Marušić morala otići zato što je njen zamjenik EPPO-u predao prepisku u slučaju Žalac, a u kojoj se spominje AP.

Vlada je kao neutemeljene i netočne odbacila tvrdnje tjednika Nacional koji je u utorak objavio da "pravi razlog naprasne smjene" ravnateljice Uskoka nije zataškana prometna nesreća "nego transkript prepiske dostavljen Uredu europskog tužitelja koji stavlja premijera u srce korupcijskog skandala".

"Još jednom svjedočimo da se u javnom prostoru reciklira nebulozna i lažna teza da je vlada smijenila ili utjecala na razrješenje Vanje Marušić s mjesta ravnateljice Uskoka. Spomenuta teza u potpunosti je neutemeljena i netočna", odgovorili su Hini iz Banskih dvora, dodavši kako je ovo unutarnje pitanje DORH-a te da Vlada daje podršku samostalnom i neovisnom radu DORH-a i USKOK-a.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Moodleen
Moodleen
15:44 25.04.2023.

Jel ima jedna jedina stvar na Svijetu koju taj peđageđa ne komentira? Pardon, komentariše. Uz IQ na razini tjelesne temperature. A o kulturi izražavanja da ne govorim, nije za to čul.

SA
sanikol
20:27 25.04.2023.

PG vrlo često proziva AP da je on nosilac korupcije u Hrvatsko ali mkoristi i druge teže riječi. Međutim za razliku od AP za PG je ustanovljeno da je protupravno otuđio novac jer nije znao gdje mu je boravište a gdje prebivlište ali nikada nitko nije ustanovio daje takav lopovluk napravio i AP. Dakle kriminalac s dokazom optužuje nekoga bez ikakva dokaza da je kriminalac. Slično kao i ona seljo Beljo .

DU
Deleted user
20:38 25.04.2023.

Peđa je politički antitalent, dobar jer jedino kada pijanpjeva Tompsona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije