Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treba govoriti činjenice, a ne špekulacije

Grbin: "Sreća je da dron nije pogodio zgradu, ali naš sustav sigurnosti ne smije počivati na sreći"

Zagreb: Peđa Grbin obratio se javnosti vezano uz optužbe za zlouporabu saborskih povlastica
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
18.03.2022.
u 12:50

Svjedočili smo kontradiktornim informacijama i dobro je da je premijer Andrej Plenković o svemu obavijestio javnost - rekao je Grbin

Nakon sastanka Vlade i premijera Andreja Plenkovića s predstavnicima oporbe, predsjednik SDP-a Peđa Grbin naglasio je važnost plasiranja istinitih informacija u javnost. Naglasio je da već tjedan dana, koliko je prošlo od pada bespilotne letjelice na Zagreb, kolaju špekulacije i neprovjerene informacije.

- Svjedočili smo kontradiktornim informacijama i dobro je da je premijer Andrej Plenković o svemu obavijestio javnost - rekao je Grbin referirajući se na izjavu šefa NATO-a Jensa Stoltenberga da letjelica nije nosila oružje, a koja je izašla nakon što je Vlada izašla s informacijama da je dron nosio bombu koja je pri padu eksplodirala u zemlji.

- Istraga je u tijeku. Kad se utvrde činjenice očekujem da se obavijesti javnost, a ne da se bavimo špekulacijama. Postoje indicije da se radilo o eksplozivnoj napravi, ali ja ću tu stati. Odgovore moraju dati stručnjaci - naglasio je Grbin.

Ističe da je ključno da se govori ono što se zna i da se vratila komunikacija državnog vrha kakva priliči u kriznim situacijama-

- Sreća je da dron nije pogodio zgradu, ali naš sustav sigurnosti ne smije počivati na sreći. Moramo govoriti, ali ne stihijski, kako unaprijediti sustav obrane. Moramo nabavljati stvari koje su nam potrebne i koje ce nam koristiti - naglasio je Grbin.

VIDEO Plenković: 'Sigurni smo da je letjelica bila naoružana.. Bila je prilagođena da nosi oružje'

Komentara 3

ZG
zgrio
13:07 18.03.2022.

Tko ovoga više zarezuje, lik je totalno nebitan.

Avatar Mudlin
Mudlin
12:57 18.03.2022.

Mnogo veeeliki stručnjak za sve i svakaj je taj drug geđa.

PV
prcko.vita
17:38 18.03.2022.

Druže Grbin, da si ponekada otišao na svetu misu znao bi da nije samo sreća u igri... al dobro, nikad nije kasno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije