Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ UHIĆENIH BOYSA

Grčki mediji: DNK ubijenog Michalisa Katsourisa pronađen na nožu uhićenog Grka

Posljednja skupina privedenih navijača u Ateni izlazi pred sudskog istražitelja
Foto: EUROKINISSI
1/4
13.11.2023.
u 11:34

Inače, taj navijač uhićen je u četvrtak na području Kypselia. Protiv njega vodi se postupak zbog sudjelovanja u izgredima na stadionu Panthessaliko

Grčki mediji javljaju kako je analiza pokazala da se DNK ubijenog navijača AEK-a Michalisa Katsourisa nalazi na jednom od noževa pronađenih na mjestu incidenta, a na tom istom nožu pronađen je i genetski materijal uhićenog grčkog navijača Aristidisa Deliosa (35). Inače, taj navijač uhićen je u četvrtak na području Kypselia, dok se protiv njega vodi postupak zbog sudjelovanja u izgredima na stadionu Panthessaliko.

Grčki nogometni huligan, koji je osuđen na 12 mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u krvavim neredima na finalu grčkog kupa u Volosu 2017., uhićen je u četvrtak kako bi odslužio kaznu i vlasti će ga ispitati i zbog moguće upletenosti u smrt Mihalisa Katsurisa, navijača AEK-a, zbog čijeg je ubojstva stotinu BBB-a još u zatvoru u Grčkoj. Grčki mediji navode da je riječ o Aristidisu Deliosu (35) koji je već odveden u zatvor. Njegovi odvjetnici kategorički negiraju da je upleten u Katsurisovo ubojstvo. 

Athanasios Kaimenakis, odvjetnik hrvatskih navijača, iznio je ključne informacije koje bi mogle utjecati na njihovo puštanje iz pritvora. Naime, na dva noža pronađena kao dokazni materijal nije otkriven ni jedan DNK uzorak koji bi povezao hrvatske navijače s ubojstvom.

Inače, stotinjak hrvatskih navijača Dinama od kolovoza se nalazi u grčkim zatvorima zbog sudjelovanja u neredima koji su se dogodili uoči utakmice Dinama i AEK-a. Zasad još nema informacija o njihovu puštanju, no navodno bi uskoro moglo biti pušteno 62 navijača da se brane sa slobode, dok bi njih 40 moglo biti zadržano.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 31

PA
partijaner
11:34 13.11.2023.

ako je tako, koji je razlog za daljnje držanje svih boysa u zatvoru? mislim da im je ovih par mjeseci u grčkom zatvoru bila dovoljna lekcija i da bi naša diplomacija sada trebala napraviti pritisak na razini EU da se veliku većinu njih pusti, osim možda par za koje postoje dokazi da su bili skupa s ovim grčkim navijačem koji je koristio nož!

PO
Poletarac101
11:55 13.11.2023.

Malakas su primitivan i prenapuhan ,zaostao narod koji živi još uvijek u prošlosti i z grčke mitologije,nije mi jasno kako si Hrvatska država dozvoljava tak nekaj?Nemaju vremena za Hrvatske državljane(bez obzira o kome se radi)Odmah su trebali reahirat na Europskoj razini i brinut za optužene.Postupak grčkih vlasti se odužio bez ikakve osnove i dokaza...

HA
Hary3
12:14 13.11.2023.

Kada će se javiti Plenković i njegov prijatelj grk?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije