Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

HBOR objavljuje: Poziv za podnošenje ponuda za otkup potraživanja

HBOR
PR
Autor
PR članak
08.02.2023.
u 08:15

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR), Zagreb, Strossmayerov trg 9 objavljuje:

POZIV ZA PODNOŠENJE PONUDA ZA OTKUP POTRAŽIVANJA

  1. Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Zagreb, Strossmayerov trg 9, OIB: 26702280390 (u daljnjem tekstu: HBOR) ima prema korisniku kredita (u daljnjem tekstu: Korisnik kredita) dospjelo potraživanje po ugovoru o kreditu koje na dan 1. 1. 2023. godine zajedno s pripadajućim redovnim i zateznim kamatama te troškovima iznosi ukupno 3.268.016,08 EUR.

  2. HBOR objavljuje poziv za podnošenje ponuda za otkup potraživanja iz točke 1. ovog Poziva.

  3. Potraživanje HBOR-a prema Korisniku kredita osigurano je fiducijom temeljem Sporazuma o prijenosu vlasništva radi osiguranja novčane tražbine od 2. 10. 1997. godine na stambeno – poslovnoj zgradi na k.č. br. 1779/2, zk.ul. 13551 k.o. ZADAR, ukupne površine 795 m2, u naravi Hotel „PRESIDENT“ te zadužnicama fizičke osobe pri čemu se u fiducijarnom vlasništvu HBOR-a ne nalaze pripadajuće pokretnine Hotela „PRESIDENT“, a u posjedu predmetne nekretnine nalaze se treće osobe. Legalizacija nekretnine izvršena je od strane treće osobe. HBOR ne jamči za naplativost potraživanja i/ili kvalitetu osiguranja.

  4. Ponude se podnose u pisanom obliku, a moraju sadržavati ime i prezime, odnosno tvrtku ponuditelja, OIB, prebivalište odnosno sjedište pravne osobe, izvadak iz sudskog registra za pravne osobe, cijenu za otkup potraživanja te način i rok plaćanja, ne duži od 60 dana od dana sklapanja ugovora o kupoprodaji potraživanja.

  5. Ponude u pisanom obliku dostavljaju se na adresu: HBOR, Zelinska 3, 10 000 Zagreb, izravno u pisarnicu ili preporučenom pošiljkom, u zatvorenoj omotnici s naznakom „Ne otvarati – Direkcija rizičnih plasmana, Poziv za podnošenje ponuda za otkup potraživanja“. Kao dan dostave smatra se dan zaprimanja ponude u HBOR-u.

  6. Rok za podnošenje ponuda je zaključno 23. 2. 2023. godine do 12:00 sati. Zakašnjele i nepotpune ponude neće se razmatrati.

  7. Ponuditelji su u ponudi obvezni dostaviti odgovarajući dokaz o raspoloživosti sredstava za plaćanje ponuđene cijene za otkup potraživanja.

  8. S ponuditeljem čija ponuda bude prihvaćena HBOR će sklopiti ugovor o kupoprodaji potraživanja.

  9. HBOR zadržava pravo ne prihvatiti niti jednu pristiglu ponudu za otkup potraživanja ili poništiti ovaj Poziv i pritom ne snosi materijalnu ili drugu odgovornost prema ponuditeljima niti ima obvezu obavijestiti ih o razlozima za takav postupak.

  10.  Sve dodatne informacije zainteresirani mogu dobiti kod HBOR-a, Strossmayerov trg 9, 10000 Zagreb, Direkcija rizičnih plasmana, tel: 01/4597-856, email: prodajapotrazivanja@hbor.hr.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?