Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S 5000 kuna

HDZ Zagrebačke županije preporučio svojim dužnosnicima da financiraju kampanju predsjednice

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
1/3
26.11.2019.
u 21:00

Nisu svi sretni zbog odluke o financiranju

Pojedini dužnosnici HDZ-a iz Zagrebačke županije nezadovoljni su jer ih, kako su ustvrdili za Večernji list, vodstvo HDZ-a iz te županijske organizacije obvezuje da s 5000 kuna financiraju kampanju HDZ-ove kandidatkinje i aktualne predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Smatraju da su donacije predviđene na donatorskoj večeri, a bit će ih ukupno četiri tijekom kampanje, te da su one stvar dobre volje pojedinca, premda im je jasno da se od dužnosnika očekuje da svakako doniraju za kampanju.

– U izbornom stožeru predsjednice uopće nisu zadovoljni takvom odlukom županijskog HDZ-a – požalio nam se jedan HDZ-ov dužnosnik iz Zagrebačke županije. Međutim, u županijskom HDZ-u kažu da nisu donijeli obvezujuću odluku o doniranju 5000 kuna, nego da su dužnosnike iz te županije obavijestili da je to preporuka vodstva županijskog HDZ-a.

– Nas oko 10-15 dužnosnika iz županije došlo je na ideju da mi kao dužnosnici participiramo s 5000 kuna u financiranju kampanje predsjednice, što je po nama logično. Ostali gradonačelnici koje smo kontaktirali s tom preporukom s tim nisu imali problem – rekao nam je izvor iz županijskog HDZ-a.

Mato Čičak, glavni tajnik županijskog HDZ-a, tvrdi pak da su pokrenuli akciju prikupljanja donacija za predsjednicu i da se može očekivati da će u tome prednjačiti dužnosnici HDZ-a. On tvrdi da o iznosima tih donacija nikad nisu razgovarali. U predsjedničinu stožeru potvrđuju da je odluka o 5000 kuna donesena samo na razini HDZ-a Zagrebačke županije i da zbog zaraćenih struja nije kod svih dobro prihvaćena.

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar Šipo
Šipo
21:12 26.11.2019.

Nikada svi nece biti sretni oko nekih odluka ,sto se mora nije tesko.

IP
iphone8
21:13 26.11.2019.

Bogu fala! A koga bi duznosnici HDZa trebali finncirati? Opoziciju? Milanovica?

Avatar Dipsy
Dipsy
21:07 26.11.2019.

I da se treba duplo vise platit vrijedit ce. Jedino je vazno da Kolinda pobjedi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije