Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nabava medicinskih potrepština

HLK pokrenula humanitarnu akciju "Hrvatski liječnici za Ukrajinu"

Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
18.03.2022.
u 10:32

Komora će sama na poseban račun humanitarne akcije uplatiti 300.000 kuna, a pozvala je sve svoje članove i članice da sudjeluju u prikupljanju pomoći te da novčanom donacijom podrže ovu akciju

Kako bi pomogla ukrajinskim liječnicima i narodu, Hrvatska liječnička komora pokrenula je humanitarnu akciju "Hrvatski liječnici za Ukrajinu" kojom će prikupljati novčana sredstva.

Komora će sama na poseban račun humanitarne akcije uplatiti 300.000 kuna, a pozvala je sve svoje članove i članice da sudjeluju u prikupljanju pomoći te da novčanom donacijom podrže ovu akciju. Prikupljenim sredstvima kupit će se medicinski proizvodi i oprema kao pomoć ukrajinskim liječnicima i narodu.

- Odmah na početku brutalne agresije Ruske Federacije na Ukrajinu, Liječnička komora izrazila je solidarnost i suosjećanje s ukrajinskim liječnicima i ostalim zdravstvenim radnicima, kao i s cjelokupnim ukrajinskim narodom. Snažno osuđujemo sve brojnije napade na civilne objekte, zdravstvene ustanove i zdravstvene radnike - ističe predsjednik HLK-a dr.sc. Krešimir Luetić.

Dodaje da su akciju pokrenuli jučer, 17. ožujka, a trajat će do 1. travnja.

- Očekujemo da ćemo prikupiti značajna sredstva koja ćemo uplatiti na račun posebnog fonda za medicinsku pomoć Ukrajini, koji su osnovale međunarodne organizacije Europski forum liječničkih asocijacija (EFMA), Stalni odbor europskih liječnika (CPME) i Svjetska medicinska asocijacija (WMA) - ističe Luetić.

Primarna svrha za koju su namijenjena sredstva iz ove akcije je nabava medicinskih potrepština (lijekova, medicinskih proizvoda, medicinske opreme i sl.) za Ukrajinu te pružanje medicinske pomoći izbjeglicama. Novčanu donaciju liječnici mogu uplatiti na IBAN: HR79 2340 0091 5111 79558 s pozivom na broj 2022 i opisom uplate "Hrvatski liječnici za Ukrajinu".

VIDEO Odesa pretvorena u tvrđavu za slučaj ruskog napada, pogledajte kako grad izgleda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije