Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDAR INFLACIJE

Kakvi su rabljeni automobili najpoželjniji na tržištu? 'Nije samo cijena vodeći faktor'

Zagreb: Jutro na sajamu automobila na Jakuševcu
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
06.11.2023.
u 21:19

Unatoč velikim poremećajima, direktor autokuće Augustin Jasenović je objasnio kako su cijene rabljenih automobila napokon krenule stagnirati, a kupci se nadaju i skorašnjem padu

Nakon pandemije koronavirusa i izbijanja rata u Ukrajini, s inflacijom na tržištu drastično su počele rasti i cijene rabljenih automobila. Veliki problem kod kupovine novih automobila bili su i čipovi, odnosno njihova nabavka, zbog čega je vrijeme čekanja na novo vozilo bilo iznimno dugo. Unatoč velikim poremećajima, direktor autokuće Augustin Jasenović za HRT je objasnio kako su cijene rabljenih automobila napokon krenule stagnirati, a kupci se nadaju i skorašnjem padu.

- Ove godine je došlo do stabilizacije cijena i više nema rasta cijena rabljenih vozila, ona stagnira, jer se dosta brže dolazi i do novih vozila i taj rok od 400 do 500 dana smanjuje se od 100 do 150 dana - ispričao je Jasenović. Kako je kazao, općenito se cijelo europsko tržište automobila polako oporavlja. Kao i brojne druge, njegova autokuća u Međimurju rabljene autmobile uvoze iz Njemačke i Belgije. 

- Najviše se traže vozila rabljena od tri do pet godina, jer to su uglavnom kupci koji uzimanju na leasing i u tom segmentu se najbolje pronađu s mogućnošću otplate, jer čim su vozila starija, kraći je rok financiranja, pa su velike rate i to je loše za kupca - kazao je. 

- Kod kupnje rabljenog auta nije samo cijena glavni faktor, treba paziti na stanje vozila, pogledati kilometražu, jer cijena rabljenih vozila, pogotovo vani, je znatno niža ako ima puno kilometara i ako nije održavano u vlastitom servisu - napomenuo je Jasenović.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Kraj talačke krize u Hamburgu: Predao se muškarac koji je oteo kćer, dijete je dobro

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije