Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROBOCEN NAKON ANTROPOCENA?

Jesmo li usred šestog masovnog izumiranja u Zemljinoj povijesti? Hoće li druge vrste nadživjeti ljude?

27.11.2022.
u 11:46

Postavlja se logično pitanje vodi li čovjek svijet prema blagostanju ili uništenju. Znanstvenici, sociolozi, ekolozi nisu optimisti jer loše strane antropocena lakše je nabrojiti nego dobre: deforestacija, staklenički plinovi, ekstremno zagađenje plastikom, nekontrolirano izlovljavanje, masovno širenje lažnih vijesti, upotreba oružja navođenog na daljinu, razbacivanje resursima... Za proizvodnje jedne obične pamučne majice kratkih rukava potrebno je 2700 litara vode, što je zastrašujuća brojka. Uništimo li planet, on će se oporaviti i vratiti natrag u ravnotežu, samo što nas ljudi više neće biti...

Komentara 35

Avatar Malo_vitra
Malo_vitra
11:57 27.11.2022.

Ako za jednu pamučnu majicu treba potrošiti 2700 litara vode, koliko vode treba za jednu platnenu vrećicu? Koliko vode treba potrošiti za jednu papirnatu vrećicu? Proizvodnja celuloze je apsolutno najveći potrošač vode po jedinici proizvoda. Koliko vode treba potrošiti za proizvodnju tone litija? Ali zato za proizvodnju plastične vrećice treba nula litara vode. Zelena agenda nimalo ne spriječava zagađenje planete, samo ga seli u slabo razvijene države daleko od medijske pažnje.

DU
Deleted user
12:13 27.11.2022.

Jel i ovo iz kurira?

DL
Dvanaest__legija
12:01 27.11.2022.

Perverzna lažljiva zastrašivanja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?