Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Hotelijerskom lancu otočani ne trebaju, dovoljna mu je uvozna radna snaga

28.07.2023. u 10:00

Kapitalistički moloh ondje je nanjušio resurse, i sve će dati da ih iscrpi, i da potom otočane napusti bez žaljenja – naravno, bude li ih još uopće

Komentara 3

DU
Deleted user
13:00 28.07.2023.

Izgleda da je cilj ove vlasti uništiti domaće iznajmljivače. Ta kategorija u Zakonu o ugostiteljstvu zove se "Pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu".Kada je 90tih zakon donesen trebala je ta kategorija biti vezana uz prebivalište tj.da svatko može u SVOM DOMAĆINSTVU pružati usluge iznajmljivanja soba ili apartmana ako u svojoj kući ima višak prostora.Međutim tadašnji ministar /naravno HDZov/ je slučajno imao 5 apartmana na Krku i uvjet prebivališta je bio ukinut.To je okidač apartmanizacije obale.Sada npr. Zagrebčanin iznajmljuje "apartmane u domaćinstvu" na Hvaru.Nakon ulaska u EU Njemac iz Frankfurta legalno može iznajmljivati sobe i/ili apartmane te kuće za odmor u svom domaćinstvu na npr Braču.Da je ostavljen uvjet prebivališta puno bi toga bilo manje jer bi se isto svi time mogli baviti ali putem obrta ili trgovačkog društva.Još tragičnije je da porez koji se plaća "u domaćinstvu" je porez na dohodak i ide onoj jedinici lok.samouprave u kojoj iznajmljivač ima prebivalište a tamo gdje ostvaruje dohodak i koristi resurse "šipak"

HR
hrxxx111
10:59 28.07.2023.

Hotel u kojem rade stranci > neprijavljeno brdo apartmana kojima su vlasnici stranci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije