Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Hrvatska turistička zajednica sudjelovala u velikom čišćenju u sklopu najvećeg ekološkog projekta u Hrvatskoj

RZ
Marko Begović/Pixsell
23.04.2024.
u 13:15

Hrvatska turistička zajednica dio je projekta Večernjeg lista Rezolucija Zemlja te je u subotu, 20. travnja, sudjelovala u velikoj akciji čišćenja, kada je u svega dva sata na 50 lokacija prikupljeno više od 40 tona otpada. Riječ je o najvećem ekološkom projektu u Hrvatskoj koji za cilj ima podizanje svijesti o zaštiti i očuvanju okoliša. Kroz posljednje dvije godine u akciji je sudjelovalo više od 38.000 vrijednih volontera, pri čemu je prikupljeno 381 tona otpada na više od 100 lokacija i zasađeno više od 30.000 stabala.

Održivost predstavlja središnji interes globalne javnosti, posebno u sektoru turizma i putovanja. Vodeći se time, Hrvatska turistička zajednica odlučila je podržati hvalevrijedan projekt i doprinijeti kvalitetnijoj sutrašnjici. „Sudjelovanje Hrvatske turističke zajednice u ovom najvećem ekološkom projektu u Hrvatskoj u skladu je s našom usvojenom Strategijom razvoja održivog turizma do 2030., odnosno Strateškim marketinškim planom hrvatskog turizma“, poručila je Nela Ban, specijalistica odjela za planiranje i promociju na tržištima Hrvatske turističke zajednice.

Premda je Hrvatska teritorijalno mala, puna je različitosti koje svake godine privlače preko 20 milijuna turista. Hrvatska je na globalnoj razini prepoznata upravo po očuvanoj i bogatoj prirodnoj baštini, a zadatak svih nas je da taj status i zadrži. „Uključenost u ovaj projekt, jedan je od brojnih načina putem kojih u Hrvatskoj turističkoj zajednici radimo na pozicioniranju naše zemlje kao kvalitetne i održive destinacije“, ističe Ban.

Na taj način će se, nastavlja specijalistica odjela za planiranje i promociju na tržištima Hrvatske turističke zajednice, i naše buduće generacije moći hvaliti prekrasnim šumama i obalom, raznovrsnom unutrašnjosti kristalno čistom i pitkom vodom.

„Zajedno se moramo brinuti za održivost jer jamči dugoročnost i kvalitetu i hrvatskog turizma i naše zemlje u cjelini“, zaključuje Ban te poziva sve i preporučuje svima koji mogu da se uključe u akcije Rezolucije Zemlje i daju svoj doprinos ovom velikom i vrijednom projektu i Hrvatskoj.

Sadržaj nastao u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije