Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEĆETE MOĆI DOMA'

Hrvatski dragovoljac iz Ukrajine obratio se onima koji se žele priključiti u rat, otkrio i kolika je 'plaća'

Russia's invasion of Ukraine, near Lviv
Foto: ROMAN BALUK/REUTERS
1/5
18.03.2022.
u 08:52

Za tzv. internacionalnu bojnu potpisuje se ugovor na neodređeno vrijeme, pri čemu je za vrijeme trajanja ugovora nemoguće napustiti Ukrajinu jer potpisivanjem ugovora pristajete na status vojnog obveznika. Vojnim obveznicima (18 do 60 godina) zabranjen je izlazak iz zemlje, kaže Denis Šeler

Nakon ruske invazije na Ukrajinu, mnogi strani dragovoljci odlučili su otići u rat i pomoći Ukrajincima braniti njihovu domovinu. 

Međutim, to nije posao bez obaveza. 

Zagrepčanin Denis Šeler, koji je šest godina bio pripadnik pukovnije Azov, oglasio se iz Ukrajine o tome, piše Slobodna Dalmacija. 

"Dakle, još jednom svim vrućim glavama:

Tzv. internacionalna bojna, potpisuje se ugovor na neodređeno vrijeme, pri čemu je za vrijeme trajanja ugovora nemoguće napustiti Ukrajinu, obzirom da potpisom ugovora pristajete na status vojnog obveznika kojima je (18 do 60 godina starosti) zabranjen izlazak iz zemlje.

Potpisali ste ugovor i nećete moći 'skočiti' doma kako biste riješili obveze (kredit, bolest, najam, smrtni slučaj u obitelji i bilo kakve druge probleme).

Plaća vam sigurno neće biti dovoljna za plaćanje kredita ili najma stanova (ako ste u najmu), i iako se ne objavljuje službeno niti je još itko dobio plaću, ona neće biti veća od 300 eura", objavio je on. 

VIDEO Hrvatski dragovoljac za Večernji list: Idemo u rat!

Ključne riječi

Komentara 74

Avatar Liberian
Liberian
13:13 18.03.2022.

Ko voli, nek izvoli, stvar izbora. Jedino znam da nema tih novaca za koje bih išao braniti tuđu zemlju. Ne vidim tu nikakvo herojstvo, samo avanturizam.

AN
AnaliticarSvemira
15:15 18.03.2022.

Nepotreban je odlazak u Ukrajinu, jer Ukrajina ima 42 milijuna stanovnika i može mobilizirati čak do 3 milijuna ljudi. S druge strane, ovo je izgubljena bitka, jer su Rusi ovo planirali bar 10 godina. To je recimo njihova "Oluja", kako oni to shvaćaju i u njihovoj filozofiji je geopolitika i sigurnost Rusije iznad međunarodnog prava (kao i Americi-> vidi Irak, vidi Afganistan ). Izgleda da su imali više scenarija, ali im se obistinio onaj najgori, a to je da će Ukrajinci pružiti značajan otpor. Sada su krenuli brutalno i siguran sam da neće odustati dok ne osvoje ili kijev ili odesu ili Harkiv. Ukrajinci i NATO su ispali totalno naivni i ušli su u rat totalno nepripremljeni, a imali su tolike godine za pripreme. Što mi imamo tamo tražiti?

PA
Pahor
10:12 18.03.2022.

Nikada to " komsijama" nece biti jasno. Oni ratuju dok se ima sto za pljackati. Kad presusi, zbrisu, izdaleka proglase pobjedu i cendraju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije