Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJVEĆE STRADAVANJE

Hrvatski suverenisti odali počast žrtvama bleiburške tragedije

Foto: HRVATSKI SUVERENISTI
1/4
11.05.2023.
u 23:59

Suverenisti su još jedanput izrazili negodovanje katastrofalnom reakcijom hrvatske diplomacije koja je dozvolila ukidanje službene komemoracije od strane austrijskih vlasti

Izaslanstvo Hrvatskih suverenista predvođeno predsjednikom Marijanom Pavličekom te članom predsjedništva Franom Čirkom odalo je počast stradalnicima bleiburške tragedije. Tom prilikom Pavliček je istaknuo kako najveće stradavanje hrvatskog naroda o kojemu se 45 godina nije smjelo govoriti nikad ne smije biti zaboravljeno.

- Bleiburška tragedija kao i križni put na kojima je po procjenama stradalo i do 100.000  pripadnika hrvatskog naroda najveća je ljaga komunističkog režima ondašnje Jugoslavije te maršala Josipa Broza. Nažalost do danas nam nisu poznate brojne lokacije na kojima su pripadnici hrvatskog naroda bez ikakvoga suda hladnokrvno ubijani po kratkom postupku – rekao je Pavliček.

Suverenisti su još jedanput izrazili negodovanje katastrofalnom reakcijom hrvatske diplomacije koja je dozvolila ukidanje službene komemoracije od strane austrijskih vlasti. Napomenuli su kako se i u doba Jugoslavije komemoracija održavala unatoč brojnim diplomatskim pritiscima komunističkih vlasti, a danas u doba moderne Europe, Europe bez granica, Hrvatima je onemogućeno komemorirati najveće stradavanje vlastitoga naroda u njegovoj povijesti.

- Posebno je sramotno i porazno za hrvatsku diplomaciju što se očigledno pomirila sa skidanjem povijesnog hrvatskog grba sa spomenika postavljenog davne 1987. godine u čast poginulim hrvatskim vojnicima i civilima. Iako taj isti grb i dan danas krasi brojne plemićke dvorce i carske palače diljem Austrije – istakao je Pavliček. 

VIDEO Prosvjed građanske inicijative - Stop spalionici na Rebru

Komentara 2

DU
Deleted user
13:02 12.05.2023.

Pa što tu može napraviti hr. diplomacija kad je država Austrija konstatirala da je to mjesto bilo jedno od gl. žarišta neonac. simbolike, sjetimo se da su pojedini hrv. državljani tamo nac. salutirali i da su bili pravosudno gonjeni zbogg toga. Da je to bilo mjesto samo pijeteta i miran skup, komemoracija, vjerojatno ne bi do zabrana ni došlo. Nitko nema pravo nametati Austriji što hoće ili neće zabranjivati - nakon takvih nemilih scena...

Avatar Stradun
Stradun
12:06 12.05.2023.

" Najveće stradavanje hrvatskog naroda o kojemu se 45 godina nije smjelo govoriti ." Točno. Pa onda se 25 godina slobodno govorilo. A sad, u posljednje vrijeme, opet se šuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije