Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA TRŽIŠTA

Hrvatskoj kompaniji unosni poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura

Dalekovodni stupovi
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/4
25.04.2024.
u 14:27

Dalekovod je u četvrtak izvijestio o sklopljenim ugovorima za projekte izgradnje dalekovoda u Sloveniji i transformatorske stanice u Albaniji, ukupne vrijednosti iznad 27 milijuna eura.

Slovenska članica Dalekovod Grupe, Dalekovod d.o.o. Ljubljana, potpisala je u konzorciju sa slovenskom tvrtkom ENS, ugovor sa slovenskim operaterom prijenosnog sustava ELES, za izgradnju dalekovoda DV 2x110kV Hudo - Kočevje, u iznosu od 14,5 milijuna eura.

Taj projekt obuhvatit će rušenje postojećeg i izgradnju novog dalekovoda ukupne duljine od 31,2 kilometra te će se sastojati od 111 dvosistemskih dalekovodnih stupova. Početak radova je predviđen u lipnju ove godine, a završetak svih radova očekuje se u siječnju 2026. godine. Većina radova će se izvoditi u blizini postojećih vodova pod naponom, što zahtijeva precizno planiranje i koordinaciju kako bi se osiguralo nesmetano funkcioniranje postojećeg sustava prijenosa energije.

U konzorciju s građevinskom tvrtkom 4A-M SHPK, Dalekovod je potpisao i ugovor s OSHEE Grupom, operatorom distribucijskog sustava Albanije, za izgradnju nove transformatorske stanice 110/20kV i pripadajuće distribucijske mreže.

VEZANI ČLANCI: 

Projekt je vrijedan nešto više od 13 milijuna eura, financira ga Njemačka razvojna banka KfW, te će trajati dvije godine. Modernizacija elektroenergetske mreže u području Kamzea, koji je doživio značajan urbanistički i ekonomski razvoj, bit će ključna za daljnji napredak tog područja.

"Potpisivanje ovih ugovora predstavlja potvrdu naše strateške orijentacije prema kontinuiranom jačanju pozicije na svim tržištima - domaćem, susjednim i onim europskim", kazao je član Uprave Dalekovoda Tvrtko Zlopaša.

FOTO Ovo  su novi čuvari hrvatskog neba: Pogledajte šest Rafalea koji su stigli u Hrvatsku

Dalekovodni stupovi
1/29

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije