Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bruxelles

HTV plaća stan, ali nema dopisnika

18.12.2010., Sveuciliste u Zadru, Zadar - Okrugli stol na temu buducnost diplomacije nakon WikiLeaksovih objava. Jasna Paro
Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL
29.06.2014.
u 22:39

Zašto natječaji na HRT-u traju mjesecima, zašto su obavijeni velom tajne, zašto se ne zna tko se na njih javio, tko je izabran...?

Navršava se godinu dana od ulaska Hrvatske u EU, nedavno smo izabrali i naše nove zastupnike u EU parlamentu, a bira se i novi predsjednik Europske komisije.

Znači, interes za Bruxelles i događanja u njemu velik je, no HTV i dalje tamo nema svog dopisnika iako je natječaj za to mjesto raspisan još sredinom travnja. I tako je već dva i pol mjeseca sav posao iz Bruxellesa spao na HR-ovu sjajnu i radišnu dopisnicu Veru Tomašek. Naime, nakon hitnog povlačenja Damira Matkovića, pa onda i Željka Korpara, raspisan je natječaj na koji se, kako doznajemo, javilo troje kandidata, a za novu dopisnicu HTV-a, još prije mjesec i pol, izabrana je Jasna Paro. No, kao što se može vidjeti, iz Bruxellesa nema ni njene slike ni tona. Zašto? Tim više što HRT i dalje plaća dopisnički stan u Bruxellesu, koji je – prazan.

Usto, 5. lipnja završio je drugi natječaj za novog ravnatelja programa HRT-a (jer je prvi poništen), a do danas nije moguće saznati koliko se kandidata na natječaj javilo, tko su oni, kada će biti obavljen izbor i na koji način. Kada smo pitali zašto na HRT-u izbori traju tako dugo, zašto oni koji su konačno i izabrani ne počinju raditi svoj posao, zašto se sve oko izbora taji od javnosti i zašto se uludo rasipa novac pretplatnika, rečeno nam je da će se ovaj tjedan nastaviti procedura oko izbora novog ravnatelja programa HRT-a utvrđivanjem tko od prijavljenih kandidata zadovoljava uvjete.

O slučaju Paro nije se moglo reći ništa konkretno. Neslužbeno smo doznali da je Paro na godišnjem odmoru u Americi, no da ona sve do sada, unatoč izboru, nije službeno ni imenovana novom TV dopisnicom u Bruxellesu. Kad će, ne zna se.

>> Neočekivani rasplet afere: Željko Korpar dao otkaz na HRT-u

>> Traže obustavu stegovnih mjera protiv Matkovića na HRT-u i njegov povratak u Bruxelles

Komentara 8

VE
verakruz
09:05 30.06.2014.

Joško Paro. Tip iz podzemlja (ljudskog), koji se javno hvalio kako je pokopao Herceg-Bosnu! Znači on je grobar B-H Hrvata! Sluga britanaca, koji je uz Matu Granića i Stipu Mesića rovario iza leđa dr. Franji Tuđmanu. Tip koji mrzi svee hrvatsko. Nagrada za to mu je veleposlaničko mjesto u Washingtonu! A što se tiče ove njegove konkubine i pokondirene tikve, ove njegove žene, ona je također pod zaštitom lignje sa Pantovčaka i nitko je ne smije upitati za zdravlje jer je već 3 mjeseca na bolovanju, a bolovanje na Prisavlje nije ni donijela. Ali, šta je to za jedan "veliki" HTV, koji je za prijenos SP-a u Brazilu potrošio 370 milijuna kunića novca od jadnog naroda. Televizije koja iz BiH ima npr. samo 2 dopisnika. Fuuuuuuuuuujjjjj.

Avatar maraaa
maraaa
23:49 29.06.2014.

ima tko plaćati HTV ,pa imaju viška kuna

AN
angel2
06:30 30.06.2014.

Dali tko zna ime ove gospode u naocalama sto sjedi uz Jasnu Paro?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije