Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Credit Suisse

Banka propada, bonusi ostaju: 'Neće biti promjena u plaćama. Platit ćemo plaće i bonuse'

Logos of Swiss bank UBS and Credit Suisse in Zurich
Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS
1/7
20.03.2023.
u 16:20

Plaće i bonuse banka će im isplatiti u petak, 24. ožujka. Banka je zaposlenicima rekla i da "nema trenutnog utjecaja na njihove uloge" te da bi trebali nastaviti raditi kao i normalno. Spajanje dviju banaka, UBS i Credit Suisse, trebalo bi biti dovršeno do kraja godine.

Banka Credit Suisse rekla je svojim zaposlenicima da će dobiti bonuse iako je poslovanje kompanije toliko loše izgledalo da ju je kupila druga banka, UBS. Kako piše Bloomberg, uprava je u ponedjeljak s nekoliko internih dopisa obavijestila svoje zaposlenike da nastave raditi kao "i normalno". "Neće biti promjena u plaćama. Platit ćemo plaće i bonuse, gdje je to potrebno, prema već ranije iskomuniciranom rasporedu", rekla je banka.

Plaće i bonuse banka će im isplatiti u petak, 24. ožujka. Banka je zaposlenicima rekla i da "nema trenutnog utjecaja na njihove uloge" te da bi trebali nastaviti raditi kao i normalno. Spajanje dviju banaka, UBS i Credit Suisse, trebalo bi biti dovršeno do kraja godine. To je spajanje dogovorila švicarska vlada nakon pada cijena dionica Credit Suissea prošlog tjedna zbog problema u financijskom sektoru koji se trese nakon kolapsa američke banke Silicon Valley. Neki su se investitori uplašili da bi situacija mogla izazvati globalnu financijsku krizu.

VIDEO: Propala je moćna američka banka: 'I neki hrvatski start-upovi imali tamo depozite?'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije