Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ima li budućnost društvo koje se “oslobađa” vlastitih moralnih orijentira

08.09.2023. u 08:15

U demokratskim društvima pretpostavlja se kako je pravni sustav kvintesencija moralnih uvjerenja većine. Danas je taj pravni sustav sve više odraz moralnih uvjerenja elita na vlasti

Ključne riječi

Komentara 4

DA
damad
07:47 11.09.2023.

Veliki njemački filozof Kant tvorac je kategoričkog imperativa, koji glasi: Ponašaj se tako da tvoje ponašanje može biti opći obrazac ponašanja; u ovom slučaju to znači: Što bi bilo kada bi se svi tako ponašali tj. kada bi se svi muškarci ženili s muškarcima a žene sa ženama? Može li takvo ponašanje biti opći obrazac ponašanja?

Avatar nex980
nex980
18:02 08.09.2023.

Biti drugačije seksualne orijentacije nije anarhija. Anarhija je oblik društva u kojem se nastoji poništiti svaki oblik nametnutog autoriteta. Hrvatska jeste konzervativna zemlja, ali Hrvatska ima prekrasne potencijale za toleranciju i pametne ljude, kao i integraciju drugačijih odnosa. Zašto bi brak dvije žene ili dva muškarca bio anarhija? Ako smatrate to nemoralnim, onda pripadate konzervativnom dijelu društva i niste baš upućeni u etiku, znanost o moralu. Brak je lijepa i zdrava institucija i naša zemlja ima potencijal za zdrave odnose svih ljudi neovisno od spola, sa moralnim načelima vjernosti, odanosti i kvalitetnog života, bez diskriminacije ili sličnog. Gay parada i paradiranja mogu biti u političke svrhe rađeni, nemojte to miješati, ali brak ne, to je sveto jednako svima koji poštuju život i Boga.

Avatar nex980
nex980
09:46 08.09.2023.

Čudno poigravanje Majke Prirode? Kakav je ovo homofobičan tekst? Čini se da autor kolumne ima većih problema sa svojom seksualnosti, on priča o političkim elitama, a zapravo zvuči kao jeftina desničarska organizacija... Očekujem više profesionalnosti od uglednog i kvalitetnog Večernjeg lista, te ipak veću korektnost. Demokracija nije da se kaže sve što čovjeku padne na pamet ili što ga muči, a što vrijeđa druge ljude, pogotovo na ovakav izuzetno ograničen i nadasve plitak način. Hvala i lijep pozdrav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije