terorizam

Islamski militanti napali jednu od najslavnijih džamija u Maliju

napad na džamiju u Maliju (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/3
02.07.2012.
u 14:44

Grupa islamista koja je napala džamiju navodno je povezana s Al- Qa'idom, a njihov cilj je uništiti sve mauzoleje koji nisu u skladu tumačenjem islamskog zakona.

Islamski militanti u Maliju napali su jednu od najslavnijih džamija u povijesnom gradu Timbuktu, javlja BBC. Ansar Dine, grupa islamista koja ju je napala, navodno je povezana s Al-Qa'idom, a njihov cilj je uništiti sve mauzoleje koji nisu u skladu tumačenjem islamskog zakona.

Islamski militanti preuzeli su kontrolu nad gradom ranije ove godine, a dosad su uništili nekoliko gradskih hramova. Napadnuta džamija Sidi Yahia sagrađena je u 15. stoljeću i jedna je od tri velike džamije u Timbuktu.

Islamski militanti u Maliju napali su jednu od najslavnijih džamija u  povijesnom gradu Timbuktu, javlja BBC.
Džamija iz 15. stoljeća Sidi Yahia jedna je od tri velike džamije u TImbuktu,.
Ansar Dine, grupa islamista  koja ju je napala navodno je povezana s al - Quaedom. Islamisiti su preuzeli je kontrolu nad gradom ranije ove godine, a dosad su  uništili nekoliko gradskih hramova zbog toga što se ne pridržavaju strogog tumačenja islama. 
Cilj islamista je uništiti sve mauzoleje koji nisu u skladu tumačenjem islamskog zakona, a dosad su ispunili 90 posto svog cilja, izjavio je njihov glasnogovornik za 

Komentara 19

OB
-obrisani-
15:05 02.07.2012.

a njihov cilj je uništiti sve mauzoleje koji nisu u skladu tumačenjem islamskog zakona. >>> Riznicini miljenici

OB
-obrisani-
15:16 02.07.2012.

dje nestade moj komentar da svo zlo medju Muslimanima iz Sau Arabije dolazi

OB
-obrisani-
14:54 02.07.2012.

nidje veze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije