Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rat u ukrajini
Povratak na članak

Ispovijesti ruskih vojnika: Ne želim ubijati ljude, ne razumijem protiv čega se borim

"Ako me država treba ovdje, onda, iako sam tu ne svojom voljom i čekam pravdu, nastojim biti što korisniji" rekao je jedan od vojnika

Komentari 8

DU
Deleted user
19:12 20.11.2022.

"... Ako me treba država ovdje..." Ne treba vas tu tržava, nego onaj psihić putin i njegovi ministri, a oni nisu država, već goli kurci...

VL
Avatar kastanjer2
kastanjer2
20:26 20.11.2022.

Nitko od njih nije rekao da rat nije u redu, da je Rusija agresor, da su ruski vojnici na čelu sa Putinom ratni zločinci, da Putina treba smijeniti i zatvoriti u zatvor jer ih laže i šalje u sigurnu smrt. Samo jedan je rekao da ne zna za što se tamo treba boriti. Nitko od njih se ne buni dok je u Rusiji. Pišu neka izvješća Putinu i nadaju se da će im nešto pomoći. Većinom traže od njega bolje oružje, opremu i bolju obuku da bolje mogu ubijati Ukrajince. Tek kada stignu u Ukrajinu shvate da od toga nema ništa, ni opreme, ni oružja, ni obuke, a onda je za većinu njih kasno. Neki uspiju preživjeti i pobjeći sa prve linije i opet pišu izvješća Putinu da se ne žele boriti u tim uvjetima da im da bolju opremu i obuku. A onda idu podrumi u Staromlynivki, u blizini Mariupolja, ili u Zavitne Bazhannya, ili u Perevalsku. Tamo ih "posebnim Ruskim" metodama "uvjeravaju" da ipak trebaju ići na prvu liniju i poginuti za majčicu Rusiju. Žale se isto na korupciju i traže da Putin to riješi. Ne razumiju da nije bilo korupcije ne bi bilo ni rata. Putin nikada ne bi bio predsjednik bez korupcije. Korupcija je način upravljanja Rusijom, korupcija = ruska država. Srećom za Ukrajinu i NATO svi generali su na funkcije došli korupcijom a ne sposobnošću. Putin sve i da hoće to popraviti ne može jer ne zna ni jednog generala koji nije čin dobio bez korupcije. Isto tako i niže činove. Nitko u ruskoj vojsci ne napreduje zato što je sposoban.

VL
Avatar DIXI
DIXI
21:48 20.11.2022.

Doći će dan kad će ruski narod govoriti : "Nismo znali". Nitko im neće vjerovati, pa ni oni sami.

VL
Avatar Foton
Foton
20:19 20.11.2022.

Cinjenica je da se Rusi ne ce boriti da porobe Ukraince, a Ukraince se hrabro bore da ne budu porobljeni od Rusa. Dodaj tome velike kolicine superiornog zapadnog naoruzanja pa nije cudo da Rusi gube rat.

VL
ST
Stvarnost
22:15 20.11.2022.

Ma Rusi su uzeli sto su hteli sve ovo je ostalo unistavanje jedne zemlje i zapada

VL
DU
Deleted user
18:44 20.11.2022.

znaju znaju oni...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.