tabu tema

Ivica Dačić: Lagali smo 10 godina da je Kosovo srpsko

'28.06.2010,Sombor,Srbija - Radni sastanak ministara unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Republike Srbije  odrzan u zgradi zupanije Sombora, Ivica Dacic  Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
'Marko Mrkonjic/PIXSELL'
07.03.2013.
u 15:11

Dačić je podsjetio da "Srbiju čeka nedovršen posao definiranja vlastitog prostora, uspostavljanja stvarnih državnih granica" kao i pokušaj da se od Kosova, "prije svega za Srbe koji tamo žive, spasi što se spasiti može''.

Lagalo se da je Kosovo naše, pa je to čak i ozakonjeno i Ustavom. Danas, taj isti Ustav ni najmanje ne pomaže. Predsjednik Srbije ne može na Kosovo. Ni predsjednik vlade. Ni ministri. Ni policija. Ni vojska – napisao je srpski premijer i glavi pregovarač u dijalogu s Prištinom Ivica Dačić u autorskom tekstu u povodu 10 godina od ubojstva Zorana Đinđića, u beogradskom tjedniku NIN dodajući kako je "Kosovo gotovo deset godina bilo tabu tema i da o tome, službeno, nitko nije smio reći istinu".

Dačić je podsjetio kako "Srbiju čeka nedovršen posao definiranja vlastitog prostora, uspostavljanja stvarnih državnih granica" kao i pokušaj da se od Kosova, "prije svega za Srbe koji tamo žive, spasi što se spasiti može i osigurati im normalan, siguran život i jasnu budućnost".

>>Izbori za 'srpske općine' prema zakonima Kosova

Ključne riječi

Komentara 167

OB
-obrisani-
17:32 07.03.2013.

E ode moja Srbija u 3 ..... ........ A toliko smo sanjali veliku Srbiju i za nju krvarili.

BA
BARUH
17:32 07.03.2013.

Ipak je bilo bratstva i jedinstva, braća doduše niste ali jedinstveno lažete isto kao i hrvatski političari svaka čast.

OR
.orIando
21:27 07.03.2013.

Mene ne smeta sto nam je Dacic rekao da smo si lagali da je Kosovo nase. Pa mi Srbi smo nauceni da nas se protjeruje. Tjerali su nas i Bugari i Turci. mene smeta sto Dacic nije rekao da je SAO Krajina nasa. Da su nas Hrvati od tamo protjerali. Posto smo izgubili nasu koljevku Kosovo onda bi bio red da nam SAO Krajina bude nova koljevka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije