Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRAŽUJU DUG

Iz Atlantica komentirali plan za Fortenovu: 'Predloženi model najbolja je opcija'

Zagreb. Panel rasprava "Korporativno upravljanje - iskustva hrvatskih poduzetnika" i predstavljanje programa EY Poduzetnik godine 2023.
BORIS SCITAR/PIXSELL
30.11.2023.
u 15:08

Plan za transakciju, kojom će ruski suvlasnici Fortenove biti istisnuti iz vlasničke strukture, posljedica je nemogućnosti klasične prodaje zbog toga jer su polovični vlasnici Fortenove sankcionirane ruske banke Sberbank i VTB.

'Uvažavajući sve okolnosti u kojima se Fortenova trenutno nalazi, pogotovo imajući u vidu prisustvo sankcioniranih osoba u dioničarskoj strukturi, mišljenja smo da je predloženi model prodaje u strukturiranom postupku najbolja opcija koja osigurava stabilnost dugoročnog poslovanja i okončanje postupka restrukturiranja našeg najvećeg poslovnog partnera.

Atlantic Grupa ima ukupno 7,2 milijuna eura potraživanja za granični dug, koji će biti uvećan za kamate do isplate koja očekujemo da se dogodi negdje u drugom kvartalu 2024', potvrđeno je iz Atlantica za Večernji list. 

VEZANI ČLANCI 

Podsjetimo, plan koji je objavljen jučer, ako uspije trebao bi Fortenovi osigurati mirnu budućnost, a težak je ukupno 660 milijuna eura. Plan za transakciju, kojom će ruski suvlasnici Fortenove biti istisnuti iz vlasničke strukture, posljedica je nemogućnosti klasične prodaje zbog toga jer su polovični vlasnici Fortenove sankcionirane ruske banke Sberbank i VTB. Napori da se to ranije realizira propali su najprije zbog odustajanja mađarskog fonda Indotek, a onda i zbog blokade njemačkog Allianza da mirovinski fondovi otkupe Fortenovu.Od 660 milijuna eura pola milijarde će biti uplaćeno odmah, dok je preostalih 160 milijuna opcijski novac koji će biti plaćen ako se kasnije ispune zadani financijski i poslovni ciljevi.

Komentara 5

GO
goran2hr
16:26 30.11.2023.

I kako sad on, da vrati one novce gradu Sinju (još iz ratnih vremena), kada niti njemu Agrokor nije platio dug? Razumljivo.

BS
Blue_shirt
16:39 19.12.2023.

Evo sad se vide stvarne brojke, a to je da jedan Atlantic kao najveci dobavljač Agrokora je imao nenaplaceno samo 7,2 miliona eura ??? Inace ukupni prihod grupe je bio oko 5 mlrd Eura. Dakle najveci dobavljac je imao udioo duga u visini 0,14% godisnjeg prometa ,a zbog duga dobavljaca je pokrenuta cijela prica . Sa prometom od jedna smjene se moglo isplatiti Atlantic. Dakle problem su bile banke, konkretno ruske banke, koje ce sada isplatiti netko za 10% stvarne vrijednost kompanije...

LL
lijepa_li si
16:11 30.11.2023.

strahi. sve će deca društveno političkih radnika da pokupuju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije