Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Bez iznenađenja'

Iz Rusije stigla oštra reakcija na Euroviziju: 'Nadmašila je svaku orgiju, koven...'

Russian Foreign Ministry Spokeswoman Zakharova gives press briefing
Foto: Russian Foreign Ministry/NEWSCOM
1/3
12.05.2024.
u 12:58

Podsjetimo, Europska radiodifuzijska unija (EBU) objavila je u veljači 2022. kako na Euroviziji te godine ne može nastupiti niti jedan ruski izvođač

Marija Zaharova, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova, nerijetko ima poprilično oštre izjave, a nova je uslijedila zbog Eurovizije, glazbenog natjecanja na kojem Rusija nije sudjelovala. 

"Eurovizija 2024. nadmašila je svaku orgiju, koven ili ritualno svetogrđe. Pogreb zapadne Europe odvija se uobičajeno. Bez iznenađenja", napisala je Zaharova na svom Telegram profilu. 

Podsjetimo, Europska radiodifuzijska unija (EBU) objavila je u veljači 2022. kako na Euroviziji te godine ne može nastupiti niti jedan ruski izvođač.

"Izvršni odbor EBU-a donio je odluku koja je nastala uslijed današnjeg prijedloga Referentne grupe Pjesme Eurovizije, a koja je bazirana na pravilima ovog događaja i vrijednostima koje gaji EBU. Prijedlog referentne grupe podržao je i Televizijski odbor EBU-a. Ova odluka je donesena budući da bi, zbog trenutne krize u Ukrajini, uključivanje ruske pjesme na ovogodišnje natjecanje na isto moglo baciti ljagu na vrijednosti koje zastupa. Prije donošenja ove odluke EBU se konzultirao sa svojim članovima. EBU je apolitična organizacija televizijskih kuća predana vrijednostima javne službe. Ostajemo posvećeni zaštiti vrijednosti ovog kulturološkog natjecanja koje promovira međunarodnu razmjenu i razumijevanje, okuplja publiku, slavi različitosti i ujedinjuje Europu na jednoj pozornici", naveo je EBU 2022. godine. 

 

GALERIJA FOTO/VIDEO Totalna ludnica na zagrebačkom Trgu! Fanovi dočekali Baby Lasagnu u apsolutnoj euforiji

Russian Foreign Ministry Spokeswoman Zakharova gives press briefing
1/113
Ključne riječi

Komentara 54

MI
Mixy
13:56 12.05.2024.

Očigledno da je bitnije ko je rekao nego šta je rekao. Ako zanemarimo da je to ovaj put dotična gospođa šta konkretno nije tačno? Upravo je rekla ono što je koliko juče pisalo bar 98% forumaša. Nakaradnost postaje vrlina a normalnost se tretira kao ugrožavanje nečijih prava.

Avatar Bill Carson
Bill Carson
16:40 12.05.2024.

100% stojim uz ruski stav po ovom pitanju.

JO
JovanC
16:28 12.05.2024.

Cista dekadencija. Rusk8nja 100% u pravu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije