Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moguća poledica

Izdana upozorenja za gotovo cijelu zemlju: U gorju se očekuje snijeg, navečer i u nizinama

Snijeg zabijelio Zagreb
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/16
Autori: Vecernji.hr, Hina
05.12.2023.
u 07:56

Žuto upozorenje, koje vrijeme opisuje kao potencijalno opasno, izdano je za zagrebačku, karlovačku i gospićku regiju zbog snijega i poledice

Vrijeme će danas biti umjereno i pretežno oblačno, u drugom dijelu dana povremeno s kišom, na Jadranu lokalno i obilnijom uz grmljavinu. U Gorskoj Hrvatskoj ponegdje su mogući susnježica i snijeg, a navečer i u noći na srijedu i u nizinama. Mjestimice je moguća i oborina koja se smrzava na tlu. Uglavnom suho uz sunčana razdoblja zadržat će se u najistočnijim krajevima, stoji u vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Vjetar će danas na kopnu biti većinom slab. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo i južni vjetar, popodne okretati na buru i sjeverozapadnjak, najprije na sjevernom dijelu. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom između 1 i 6, a na Jadranu od 9 do 14°C.

DHMZ je izdao žuta upozorenja za područje cijele zemlje, osim za osječku regiju. Žuto upozorenje, koje vrijeme opisuje kao potencijalno opasno, izdano je za zagrebačku, karlovačku i gospićku regiju zbog snijega i poledice. 

VIDEO Snijeg pada u Zagrebu

"Budite na oprezu zbog rasprostranjenog padanja snijega i/ili leda na cestama i pločnicima. Moguć je lokalizirani prekid aktivnosti na otvorenom. Pripazite pri hodanju, bicikliranju ili vožnji na skliskim površinama", navodi DHMZ.

Uz to, zbog vjetra je upozorenje izdano za Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal, Dalmaciju te dubrovačku regiju. Za kninsku je upozorenje izdano zbog kiše. Također, u riječkoj i splitskoj regiji izdana su po dva upozorenja – zbog vjetra i kiše. 

HAK: Skliski kolnici, moguća poledica

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni te skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica na vlažnim dijelovima kolnika, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub (HAK). Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama.

VEZANI ČLANCI:

Savjet vozačima jest da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te za vozila bez zimske opreme na cesti Dobroselo – Mazin – Bruvno te na lokalnim i županijskim cestama na području Korenice.

Zbog prosvjeda seljaka zatvorene su državne ceste DC55 kod graničnog prijelaza Županja; DC515 Našice – Đakovo na ulazu u selo Potnjani kod Đakova. Promet regulira policija. U pomorskom prometu nema poteškoća.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije