Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELEPOSLANICI NA VEČERNJAKOVOJ IZLOŽBI
Povratak na članak

'Izložba je odlična, na nov smo način upoznali ovu zemlju i njezine velikane'

Dragocjena baština naših izvanserijskih umova razgledati se može do 15. svibnja

Komentari 35

TV
tvrdapixa
10:36 16.04.2021.

Zakaj se praviš pametan kad nisi!? Juraj Julije Klović, na tal. poznat kao Giorgio Giulio Clovio - Croata, rođen je u Hrvatskoj u Grižanima (Novovindolska kotlina)!

VL
DU
Deleted user
21:07 18.04.2021.

Jel moguće da je prošlo bez bosanaca

VL
RO
romobil
18:43 16.04.2021.

Pčelico Majo....Hrvati u dalmatinskim gradovima pod upravom Talijana nisu bili većinsko stanovništvo . Dapače gradovi po svojoj arhitektonsko-urbanoj strukturi bili su talijanski. Arhitekti i umjetnici također su Talijani što je lako provjetljivo...Romaniku, gotiku, renesansu i barok u Dalmaciju ne donoseose ruralni Hrvati koji žive u zaleđu i nemaju je otkuda donijeti jer žive od zemlje i na zemlji.. kulturu donosi talijanska aristokracija iz Italije. Ujedno i čine jedinu inteligenciju...ti me demantiraj ako sam u krivu. Pavelić je davno rekao da Hrvat nije onaj kome ćaća i matet nisu seljaci....i rekao je istinu...

VL
RO
romobil
10:29 16.04.2021.

Julije Klović nije Hrvat gospodo kao ni mnogi kroatizirani Italijani (Polo, Fausto Veranzio, Faggione, Marino Ghetaldi... )on je Giulio Clovio...Izložba falsificirane povijesti...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.