Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijerka u Splitu otvorila novo rodilište vrijedno 37 milijuna eura

J. Kosor: U ovom trenutku ne može se isplatiti puni iznos božićnica

kosor
Foto: Nino Strmotić/PIXSELL
1/2
14.12.2009.
u 14:41

Tražit ću ujednačavanje božićnice u javnim poduzećima. Situacija je stabilna. Sve se obveze redovito isplaćuju, a do kraja godine očekujem i rješavanje pitanja duga Ine - rekla je Kosor.

- Poticat ćemo stanogradnju, tj. kupovinu stanova i pomoći građevinarima. O božićnici za djelatnike javnih službi razgovarat ćemo sa sindikatima, a moj će prijedlog biti kompromisni. Tražit ću ujednačavanje božićnice u javnim poduzećima. Situacija je stabilna. Sve se obveze redovito isplaćuju, a do kraja godine očekujem i rješavanje pitanja duga Ine - izjavila je premijerka Jadranka Kosor nakon što je otvorila novo splitsko rodilište vrijedno 37 milijuna eura. Svečanosti su nazočili i ministri Darko Milinović i Božidar Pankretić.

>>Sindikati: Šuker treba dati ostavku na ministarsko mjesto

Zamoljena da komentira “sukob” ministra financija Ivana Šukera sa sindikatima zaposlenih u javnim službama, Jadranka Kosor kazala je da on ima prve informacije o proračunu, a situacija je složena.

- Svjesna sam da imamo potpisane kolektivne ugovore i obveze, ali vjerujem da ćemo dogovoriti kompromis - naglasila je. Vlada je u paradoksalnoj situaciji. S jedne strane su zahtjevi za otpuštanjima, a s druge zahtjev sindikata da se sve isplati do zadnje lipe.

- U ovom trenutku ne možemo isplatiti puni iznos, molim za razumijevanje - kazala je premijerka.

Na upit što je sa Zakonom o prebivalištu i hoće li na idućim izborima opet “uskrsnuti” mrtvi, Kosor je odgovorila da su Izmjene zakona o prebivalištu gotove i da će biti podloga zakonskih sređivanja popisa birača.

Bojite li se s obzirom na to da je Vaš talijanski kolega doživio neugodnost, bilo je sljedeće pitanje.

- Ne bojim se. Radila sam i prije dosta složene poslove. Mislim da sam apsolutno sigurna iako se krećem među velikim brojem ljudi. No, to je jedan od izazova ovog posla. Želim Berlusconiju da se brzo oporavi - poručila je premijerka.

Otvarajući novo splitsko rodilište, Jadranka Kosor naglasila je da je svaki osmi stanovnik RH rođen u Splitsko-dalmatinskoj županiji te zaželjela da svaki četvrti bude rođen u ovoj županiji. Ovu godinu ocijenila je iznimno teškom i katkad deprimirajućom, no najbolje što nam se moglo dogoditi je da je u rujnu, prvi put u posljednjih šest godina, zabilježeno više rođenih nego umrlih.

Iako smo imali tri teška rebalansa proračuna, istaknula je, rodiljske naknade i doplatak za djecu, za što je izdvojeno više od četiri milijarde kuna, nisu se dirale. Obećala je da će u 2010. roditeljske naknade biti uvećane za 100 milijuna kuna.

Komentara 90

MM
Mladen Miletić
15:39 14.12.2009.

J. Kosor: U ovom trenutku ne može se isplatiti puni iznos božićnica, jel smo i to pojeli mi veliki. Ne vi stoka sitnoga zuba ne zaslužujete niti to konačno dugo več uživate slobodu i demokraciju : sada bi i lovu još !

PI
Pippo9
15:39 14.12.2009.

Osigurat će se novac za božićnice al neće biti u punom iznosu.Mislim da je svaka kuna dobrodošla

OB
-obrisani-
15:38 14.12.2009.

:Podrzavam tri razloga za ostavku Vlade jedino bi ih po znacaju, obrnuo. Dakle, prije svega zbog zaduzivanja koje je e n o r m n o (i koje se nastavlja), zatim zbog najnovije afere (Podravka)i tek onda zbog (ne) sporazumauma sa Slovenijom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije