Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko srce Japana

Japanci Osijeku za razminiranje donirali 304.000 eura

japanac tamura
Krunoslav Petrić/PIXSELL
30.03.2011.
u 11:59

- Donaciju primite kao znak prijateljstva naroda Japana - poručio je veleposlanik Yoshio Tamura

Unatoč  tome što se njihova zemlja bori s najvećom katastrofom od II. svjetskog rata, japanska je vlada lokalnoj vlasti danas u Osijeku donirala čak 304.000 eura za razminiranje 250.000 četvornih metara minski sumnjivog područja. Riječ je o poljoprivrednim površinama u prigradskom naselju Tenja.

- Donaciju primite kao znak prijateljstva naroda Japana - poručio je veleposlanik Yoshio Tamura zahvalivši se hrvatskim građanima na izrazima sućuti i osjećaju za tragediju koja je pogodila njegovu zemlju 11. ožujka. Posebno ga je ganuo, rekao je, grafit koji su postavili mladi - "Osijek is with the people of Japan".

Za razminiranje Hrvatske japanska je vlada dosad donirala 2 milijuna eura. U Hrvatskoj je pod minama još 800 četvornih kilometara, a na području Osijeka 7,5 kilometara kvadratnih.

Komentara 2

BE
bendaniel22
03:40 31.03.2011.

Arigato Mr Tamura!

IV
Ivekivek
20:02 31.03.2011.

Kako bi svi bili sretni kada bi novac doista do lipe otišao u doniranu namjenu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije