Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otrovni mrazovac
Povratak na članak

Jedna osoba preminula zbog trovanja hranom

Prema riječima glasnogovornice KUCS-a Muamere Šehić, svi pacijenti su po dolasku na Kliniku izjavili da su konzumirali biljku srijemoš

Komentari 2

PF
Peregrine Falcon
18:10 18.04.2014.

Biljku srijemuš ili medvjeđi luk s mrazovcem može zamijeniti samo slijepac. Listovi izgledaju drukčije, uži su i nemaju miris po češnjaku. Srijemuš je lako zamijeniti s otrovnom đurđicom, ali ni njezini listovi ne mirišu po češnjaku, a ako se pažljivo pogledaju i njih je lako razlikovati, no ipak je nepažljivom beraču moguće zamijeniti te dvije biljke, a navodno često i rastu na istom staništu (iako ih osobno nisam nikad našao zajedno a srijemuš jedem već preko trideset godina. Pažljivo gledati pri berbi i, svakako, mirisati jer je to glavni znak raspoznavanja.

VL
RO
rodjo123
18:12 18.04.2014.

Nemoguće! Partizani su za vrijeme bitke na Neretvi i Sutjesci jeli tri mjeseca gotovo isključivo srijemušu i nikom ništa, ovo su neki svileni stomačići, vjerojatno potomci domobrana :)) ( op.a. nema teme koja se ne može prešaltati na 1941. ha ha ha!!)

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.