stiže proljeće

Jedva dočekali sunce! Ovako su građani iskoristili prekrasan dan

Sunčanje na Bačvicama, Split (1)
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/13
02.03.2013.
u 19:21

U Zagrebu su čak procvjetali prvi šafrani, a u Splitu su građani iskoristili sunčan i topao dan za sunčanje u zavjetrini na Bačvicama.

Vedro vrijeme i sunce u subotu je nagnalo građane diljem Hrvatske da provire van, popiju kavicu ili uživaju u šetnji. Prema podacima DHMZ-a u Zagrebu je danas bilo za zimu relativno visokih 8 stupnjeva Celzijusa, u Zadru 14, Splitu 12,  Dubrovniku 13, Osijeku 7, a Rijeci 10.

U Zagrebu su čak procvjetali prvi šafrani, a u Splitu su građani iskoristili sunčan i topao dan za sunčanje u zavjetrini na Bačvicama.

U nedjelju će diljem zemlje vrijeme biti slično kao i danas. Bit će pretežito sunčano, a samo je rijetko ujutro moguća kratkotrajna magla, izvijestio je DHMZ. U nizinama će puhati slab vjetar , u gorju i na Jadranu umjerena bura u daljnjem slabljenju. Jutarnja temperatura kretat će se između -7 i -2, a na Jadranu većinom od 1 do 6. Očekuje se da će najviša dnevna temperatura na kopnu biti od 5 do 10, a na moru i u Zagori između 11 i 16°C. 

>> Dosta vam je zime? Za vikend temperature do 18 stupnjeva

Ključne riječi

Komentara 2

SO
Soljženicin
20:03 02.03.2013.

Koje pogrešno percipiranje izlaska van po krasnom sunčanom danu. Trebali su prikazati kako ljudi pripremaju vočke za proljeće, kako obrađuju svoj komadić zemlje gdje će nešto posaditi, posijati. A ne treba se pokazati kako ljenčarimo kao gušteri na suncu, hajde malo pokazati da se nešto korisno radi u Craotiastanu, prestanimo favorizirati ispijače crne smrdljive tekućine po fiskliziranim kafićima. Gospodo budite optimizam malih i radišnih ljudi, a ne ovih luftiguzonja koji na znaju što bi od obijesti, dosade i ljenosti. Okrenimo se čovjeku koji stvara i radi.

DE
demokršćanin
11:54 03.03.2013.

DOŠLO JE PROLJEĆE na JELAC.Uklonjeni su svi šatori,a trg je zasjao svojom ljepotom.Koliko dugo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije