Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BISKUPIJSKI VIKARIJAT

Još 500 tisuća kuna za obnovu bivše bolnice

23.02.2009.
u 18:00

U tijeku je obnova bivše plućne bolnice u Osijeku u kojoj će se nalaziti vikarijat biskupije đakovačko-osječke. Za obnovu je iz proračuna Osječko-baranjske županije izdvojeno još 500.000 kuna, koje je župan Krešimir Bubalo danas uručio velečasnom Petru Ćorluki, koji je zadužen za koordinaciju radova.

– To je najzahtjevniji stari objekt koji smo dosad obnavljali. Ove godine u planu je početak gradnje zapadnoga aneksa i kopanje temelja za nove zgrade u kojem će biti smještene razne dvorane. Radovi ne kasne nego se sve odvija po planu, a izvođače nismo mogli financijski pratiti. Za uređenje treba barem tri godine, a trenutno se radi unutarnje uređenje – kazao je velečasni Ćorluka. Dodao je da su unutar zgrade sve pregrade gotove, rade se izolacijski podovi, postavljaju klima uređaji, a grijanje je već uvedeno.

– Zima je bila hladna, pa je bilo teško raditi u ovakvom objektu koji je otvoren. Sada ga možemo grijati pa se radovi bez problema odvijaju .

Inače, današnja donacija drugi je puta u posljednjih godinu dana da je županije za obnovu ovog objekta izdvojila pola milijuna kuna. Inače, ove je godine iz proračuna županije za sakralne objekte izdvojeno 1,2 milijuna kuna. Za te je objekte u proteklih nekoliko godina izdvojeno 16 milijuna kuna. (kh)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije