Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
došla na razmjenu

Još jedna učenica nestala u Australiji: 'Bojimo se za nju, loše govori engleski'

Australija
Foto: RAFAEL BEN ARI, ilustracija
13.01.2024.
u 12:08

Vlasti su pokušale kontaktirati obitelj nestale djevojke u Vijetnamu, no za sada nisu uspjeli. Sunnie se nije javila niti prijateljima iz škole, a njeni računi na društvenim mrežama su deaktivirani

Od prosinca prošle godine u Australiji su nestala četiri tinejdžera iz Vijetnama koji su u zemlju došli kao učenici putem programa razmjene, te su boravili kod obitelji domaćina. Vlasti smatraju kako se radi o nepovezanim slučajevima, te ih tako istražuju. Posljednji u nizu je nestanak Sunnie Nguyen, 17-godišnjakinje koja je boravila u gradu South Plympton na jugu Australije.

Obitelj je primijetila da je Sunnie nestala nakon što su pojeli večeru. Iz sobe u kojoj je boravila uzela je ruksak, laptop, putovnicu i nešto odjeće, no mnogo toga je ostavila, uključujući lijekove. Njena 'majka domaćin', May Zervaas, posebno je zabrinuta jer djevojka loše govori engleski, te se obično oslanja na prevoditelje, piše Daily Mail.

"Sjedim pored telefona cijelu noć i iščekujem poziv" kazala je Mary, Mayina kći. May je otkrila da djevojka nije u njihovom domu oko 11 sati navečer 8. siječnja, nakon što su u 19 sati zajedno večerale. Pokazala je reporterima da je u sobi koju je Sunnie koristila ostala većina njene odjeće.

Prema trenutno dostupnim podacima policije, čini se da su neki mladi otputovali u drugi dio zemlje, navode vlasti, dodajući kako nema indikacija da se nestali učenici nalaze u opasnosti. Majka i sestra domaćini ipak su zabrinute za Sunnie, te ističu da se sve činilo posve normalno. Sunnie je trebala krenuti u 11. razred, voli pjevati i plesati s prijateljima. S obitelji Zervaas živjela je šest mjeseci, a viza joj vrijedi još tri godine. Osim nje, u kući obitelji još su dvije učenice na razmjeni, a nedavno je pristigla i Sunniena najbolja prijateljica. Svi su šokirani njenim nestankom. 

POVEZANI ČLANCI:

Vlasti su pokušale kontaktirati obitelj nestale djevojke u Vijetnamu, no za sada nisu uspjeli. Sunnie se nije javila niti prijateljima iz škole, a njeni računi na društvenim mrežama su deaktivirani. Nema naznaka da je itko provalio u kuću, ili da je djevojka nasilno odvedena iz svoje sobe. 

Lien Nguyen-Navas iz Asocijacije žena Vijetnama kazala je kako se nada da se radi o mladenačkom buntovništvu. "Djeca su možda zbog praznika htjela otići negdje zajedno bez da to ikome kažu" predložila je. Udomiteljska obitelj Sunnie je opisala kao sramežljivu djevojku čista srca. "Razgovara s nama i s drugim učenicima, no u većini situacija još uvijek traži druge da govore umjesto nje" istaknuli su, dodajući kako su joj pomagali učiti engleski, no još njime ne vlada na razini koja je potrebna da se sama snađe u svijetu.

VIDEO Nepalka Rina radi u pizzeriji Veža

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije