misteriozna smrt

Kadetkinju iz Južne Afrike ubili da prikriju silovanje?

akona geveza
Facebook
05.05.2011.
u 21:30

Tijelo Akhone Geveze pronađeno je u moru između Cresa i istočne obale Istre 24. lipnja prošle godine.

Premda je prošlo gotovo godinu dana od tragične smrti 19-godišnje Južnoafrikanke Akhone Geveze, kadetkinje s broda “Safmarine Kariba”, čije je tijelo pronađeno u moru između Cresa i istočne obale Istre 24. lipnja prošle godine, istraga o okolnostima njezine misteriozne smrti, kako su je nazvali južnoafrički mediji, još nije gotova.

Potvrđuje to i za sljedeći tjedan najavljen dolazak istražitelja pomorskih vlasti Južnoafričke Republike u PU primorsko-goransku i Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci, koji je organiziran posredovanjem hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Južnoafrička je policija, naime, slučaj ostavila otvorenim i nakon što su od naše policije, koja je provela istragu, dobili informacije da je bila riječ o samoubojstvu i da je uzrok smrti utapanje. Na to su ih potaknule informacije iz više izvora da je djevojku nekoliko sati prije nego što je pronađena mrtva u moru silovao stariji časnik, Ukrajinac, koji ju je i prije zlostavljao koristeći se svojim položajem nadređenog.

Prijatelji i shrvani roditelji djevojke, koja je na brodu pod britanskom zastavom odrađivala posljednje tjedne vježbeničkog staža prije ispita za časnicu, i danas su, kao što su tvrdili nakon njezine smrti, uvjereni da je Akhona bila silovana i bačena s broda da bi se zločin prikrio, no dopuštaju i mogućnost da je, očajna zbog situacije u kojoj se našla, zapravo bila “natjerana” na samoubojstvo.

Više o okolnostima smrti mlade kadetkinje Akhone Geveze pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka.

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
21:39 05.05.2011.

U ovom i još nekolicini dvojbenih slučajeva je jedina \"krivnja\" RH što se brod sa stranom posadom nalazio u hrv. terit. vodama. Ne sumnjam da će naša sposobna diplomacija i sudstvo sve napraviti da i ovom prigodom dobijemo pokoji medijski harpun u svjetskoj javnosti, ali pitajte svakog pomorca kad se vrati s \"vijađa\" da se sa stranog broda može neizmjernom lakoćom skončati u moru, noću da nitko ne vidi. Kocka, droga, svađa itd.

ST
standup
22:47 05.05.2011.

..da nije taj Ukrajinac bija \"u-krajinac\", ala Mesicéva supruga ??

JA
Jacob54
07:09 06.05.2011.

Kako će naša Policija otkriti išta kad je korumpirana od vrha prema dolje,pa ta i takva Policija je bila u dosluhu sa carinicima i primala mito i prima dan danas i ništa.Koga briga za tu osobu kad nije iz HR.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije