šokirao njemačku

Kandidat za kancelara pokazao srednji prst kritičarima

peer
Süddeutsche Zeitung Magazin
13.09.2013.
u 10:28

Peer Steinbrück, premijerski kandidat i i jedini oponent Merkelici, na naslovnici Süddeutsche Zeitung magazina gestom je pokazao što misli

Ako biste ovo napravili na ulici i netko vas odluči prijaviti policiji, mogli biste biti kažnjeni sa 600 do 4000 eura kazne jer ste nekom pokazali srednji prst, piše Spiegel Online. Zašto onda Peer Steinbrück, premijerski kandidat oporbene Socijaldemokratske stranke (SPD) i jedina osoba koja bi ozbiljno mogla ugroziti Merkelicu, pokazuje srednji prst na naslovnici njemačkog Süddeutsche Zeitung magazina?

Intervju tjedna pod "Nemojte sada reći ništa", u kojem razni ljudi umjesto riječi odgovaraju putem gesti na postavljena pitanja, ovog je puta u glavnoj ulozi imao Steinbrücka, koji je na pitanje što misli o svojim kritičarima, imao samo jednu stvar za pokazati.

Za Steinbrückova glasnogovornika Rolfa Kleinea, ovo je bila očito "malo previše spontana" gesta.

Urednici časopisa rekli su svojim kolegama kako je glasnogovornik Klein pokušao spriječiti objavljivanje fotografije. No, na kraju je sam Steinbrück dao odobrenje za objavu.

Slika bi mogla postati kontroverzna za kandidata koji uglavnom nije uspio dobiti značajniju potporu, sve dok se ranije ovog mjeseca nije suočio s Merkel u televizijskoj debati.

– To je neprihvatljivo. Ne možete to učiniti kao kandidat za kancelara – komentirao je naslovnicu njemački ministar gospodarstva Philipp Roesler iz Slobodne demokratske stranke. Njemački izbori zakazani su za 22. rujan.

>>Steinbrück pobijedio Merkelicu za pet posto glasova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije