Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Kao što se Europa malo zanima za stvari u Hrvatskoj, tako ni Hrvate ne zanima čime se bavi Europa

Neprirodnim prekrajanjem izbornih jedinica sve je napravljeno kako bi se osigurala pobjeda HDZ-a

Komentari 9

PO
Poganec
20:21 20.04.2024.

Nerazumijem sto smo mi ocekivali od EU dobili smo potporu za siromasne i sto imamo ocekivati,potporu su upotrebili sa javne sluzbe i sada imamo sto smo i zasluzili …..

VL
HE
Helios
19:52 20.04.2024.

Hrvatska je nekada bila bogata zemlja ali sve je siromašnija zbog korupcije i nepotizma

VL
AB
allain.biger
18:25 20.04.2024.

Vi kaj ste se doselili u ZG vas ne zanima EU, ali nama koji smo Zagrepcani i stoljecima ovdje nama treba EU i zanima nas. Uvjek smo bili konektirani na Njemacku, Austriju, Svicarsku... Tako da smo potpuno dva razlicita svijeta vi dok ste uzivali na svom kamenjaru mi skijali po Austriji, Italiji i Svicarskoj.

VL
EJ
ejStef
18:49 20.04.2024.

U EU su shvatili (napokon, desetljeća prekasno) da zaostaju sve više za Amerikom i Azijom, te da nešto ne štima. Još nisu shvatili zašto, zašto industrija bježi, zašto je poljoprivreda preskupa, zašto visokoobrazovani radije idu u SAD ili Australiju, čak i Kinu, zašto ima toliko društvenjaka (i bezveznjaka), a toliko malo STEMM-a, itd. Shodno tome su i ideološki zaključci, koji podsjećaju na doba SSSR-a... Kod nas pak ti koji zagovaraju EU, zapravo navijaju za mini autokrata, koji prezire EU i NATO, koji nas vodi u izolaciju, čak i približava Rusiji... Premijer Hrvatske, bilo tko bio, mora pola vremena provoditi u EU i NATO-u, jer se tamo donose odluke, jer je tamo lova, sve drugo nas vodi u izolacionalizam, iliti siromaštvo i diktaturu. Tamo se brane interesi Hrvatske, a ne busanjem u prsa i pjevanjem domoljubnih, te bančevanjem i/ili svađanjem sa susjedima.

VL
PO
pocrn
18:24 20.04.2024.

svi Hrvati iole pametniji od Milanoviću su već u toj strašnoj europi, osobno su otperjali tamo da bi na licu mjesta utvrdili zašto li se Europa ne interesuje za nas, nas na čelu sa Milanovićem ..hahahahahaha

VL
ED
edgar2
18:43 20.04.2024.

U tekstu se navodi da "zakon funkcionira u korist hadezea" što nije točno! Razlika između najveće izborne jedinice (VIII) i najmanje izborne jedinice po broju glasača (I) je oko 5%...kako je traženo. Drugi problem je što mnogi ne razumiju kako funkcionira d'Hondt -ova metoda za proporcionalne sisteme.U tom kontekstu stroga proporcionalnost u raspodjeli zastupničkih mjesta ne samo da je nemoguća jer bi to dovelo do dodjele dijelova zastupničkih mjesta umjesto cijelih zastupničkih mjesta, nego je problematična iu smislu operativnosti i funkcionalnosti kolegijalnih organa. To je zato što stroga proporcionalnost može povećati fragmentaciju i time spriječiti formiranje stabilne parlamentarne većine.

VL
GL
Glagoljica
18:22 20.04.2024.

Jos jedan naknadni sudac o utakmici parlamentarnih izbora! Svi ”sudacki timovi” su do sada ”dosudili” da prekrajanje izbirnih jedinica nije utjecalo na izborne rezultate ili da to uopce nije moguce oricijeniti/izracunati. Opaske ba orekrajanhe su bile upucene prema Viadajucima jer nusu ukkjucili vanjske strucne timove, te da ce prema mogucim buducim demografskim promjenama ponovno biti potrebno prekrahanje izbornih jedinica sto naravno nije dobro!

VL
SM
smradek
17:56 20.04.2024.

Kakva Europa. Više me zanima region. 🦴

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.