Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBAVEZNA ZIMSKA OPREMA

HAK: Kamioni i tegljači mogu prema Dalmaciji i obrnuto, i dalje im zabranjen promet prema Istri

Tjekom večeri u Dalmatinskoj zagori počeo je padati gusti snijeg
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/8
20.01.2024.
u 12:22

HAK savjetuje vozačima da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Od 11:15 kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama mogu prometovati iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto. Autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje preko Gračaca i Knina prema Splitu ili od Knina preko Kistanja prema Zadru, izvijestio je u subotu HAK.

Zbog zimskih uvjeta i vjetra, za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz unutrašnjosti prema Rijeci/Istri, i obrnuto.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici i Gorskom Kotaru. U priobalju puše olujna, povremeno s orkanskim udarima, bura. Na autocesti A1 uočen je pješak u tunelu Šubir u smjeru Dubrovnika. Vozi se uz ograničenje brzine 40 kilometara na sat. U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije.

HAK vozačima savjetuje da na put ne kreću bez propisne zimske opreme (zimske gume). U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Sljemenska cesta otvorena je za sva vozila sa zimskom opremom. Platak: od 9 sati otvorena je stara cesta kroz Gorski kotar-DC3, no i dalje su na snazi zimski uvjeti. Bila je za sav promet zatvorena dionica Kikovica-Gornje Jelenje.

VEZANI ČLANCI:

Za sve skupine vozila zatvoreni su: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te obrnuto u smjeru mora, Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene; državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most; državna cesta Grdanjci-Gabrovica (stablo na kolniku); županijske ceste Bruvno-Mazin i ŽC5199 u mjestu Štirovača.

Što se tiče vremenskih uvjeta, DHMZ prognozira da će danas biti pretežno sunčano, ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla. U Dalmaciji postupno razvedravanje, a na jugu u prvom dijelu dana još mjestimice malo kiše, lokalno i susnježice i snijega.

Vjetar slab do umjeren, u gorju i jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati jaka i olujna bura, ponegdje i s orkanskim udarima, osobito podno Velebita, krajem dana će početi slabjeti. Najviša dnevna temperatura uglavnom od -2 do 3, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 4 i 9 °C, piše DHMZ.

VIDEO Snježni uvjeti na autocesti A1

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije