Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Karadžiću suđenje odgođeno do ožujka 2010.

radovan karadžić
AFP
05.11.2009.
u 15:52

Haaški sud odlučio mu je dodijeliti i odvjetnika koji će zastupati njegove interese na suđenju, čime Karadžić gubi pravo da se u kasnijoj fazi procesa predomisli i zaželi se braniti sam.

Suđenje Radovanu Karadžiću odgađa se do ožujka 2010. godine, priopćio je danas Haaški sud. Naime, Sud mu je odlučio dodijeliti odvjetnika koji će zastupati njegove interese na suđenju, te je zbog toga odgođeno suđenje kako bi se branitelj mogao pripremiti. Ovime Karadžić gubi pravo da se u kasnijoj fazi procesa predomisli i zaželi se braniti sam.

Podsjetimo, Karadžić se u utorak prvi put pojavio na suđenju, ali samo da bi bio na raspravi o tome je li i na koji način moguće nastaviti proces zbog njegova bojkota.

Tada je tvrdio da nije riječ o bojkotu, nego da mu je tužiteljstvo prekasno predalo materijale i da su oni u “kaotičnom obliku” te da mu proteklih pet mjeseci nije bilo dovoljno kako bi pripremio obranu.

Bivši vođa bosanskih Srba tvrdi da nije kriv za 11 točaka optužnice za genocid, ratne zločine i zločine protiv čovječnosti.

Ključne riječi

Komentara 29

BT
bili-tartuf
17:22 05.11.2009.

mali prcák,...njima i nije tribalo suditi, ka ni Dr-Dabicú,..dovoljno je bilo pustiti ih da Slobodno prosétaju kroz Sarajevsku trznicu,..bez 1000 policajca -zastite...i stvar rjeséna..

OB
-obrisani-
17:33 05.11.2009.

Rechnungen, ako je Karadžić samo branio Srbe od Bošnjaka, da li je onda Hitler samo branio Nijemce od Židova?

OB
-obrisani-
16:24 05.11.2009.

Sta se glupiraju, sto Radovana ne puste kuci! covjek je branio svoj narod od nas pobjesnjeli muslimana, pa nije mogao dozvoliti da mu uvedu u Banjaluci sariju! covjeka treba smjesta osloboditi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije