Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRATIO SE KUĆI

Kći profesora uhićenog zbog tučnjave u školi: 'Tata je dobro, koliko može biti'

Zagreb: Vozila dolaze u Remetinec
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
23.12.2023.
u 15:36

Učenici škole kazali su da je ozlijeđeni učenik vrijeđao profesora, nazivao ga pogrdnim imenima te u neprimjerenom kontekstu spominjao preminule članove njegove obitelji

Profesor koji je učenika Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića u Zagrebu udario učenika po glavi u sukobu koji su snimili njegovi razredni kolege u petak je pušten iz istražnog zatvora uz mjere opreza. Odvjetnik 61-godišnjaka Veljko Miljević već je rekao kako se profesor namjerava napustiti svoj posao, a sada ima i službenu zabranu predavanja.

Nakon pet noći u zatvoru, njegova kći za 24sata je kazala da je obitelj zadovoljna ishodom. "Tata je dobro, koliko to može biti. Odmara se i spava, slaže utiske. Nije baš mogao spavati u sobi s više ljudi, nedostaje mu sna. S obzirom da smo mislili, strahovali, kako će za blagdane biti u zatvoru, okružen njemu nepoznatim ljudima, presretni smo i zahvalni da je ponovno s nama" kratko je komentirala.

Odvjetnik Miljević istaknuo je kako su u žalbi istaknuli načelo razmjernosti, te da se opasnost od ponavljanja djela može spriječiti drugim mjerama. "Nije neophodno da profesor bude u zatvoru kako bi se ta opasnost otklonila" zaključio je. Profesora je u Remetincu posjetio i odvjetnik Alan Kubat koji je ukazao na činjenice da se radi o čovjeku koji ima 61 godinu te nikada ranije nije osuđivan. Također je izrazio zadovoljstvo brzinom žalbenog vijeća.

Podsjetimo, 19. prosinca u javnost je procurila snimka sukoba profesora i učenika u učionici. S događajem su odmah upoznati uprava škole te policija, a profesor je ubrzo uhićen te otpušten s radnog mjesta. Nedugo nakon incidenta, pojavila se i druga strana priče. Učenici škole kazali su da je ozlijeđeni učenik vrijeđao profesora, nazivao ga pogrdnim imenima te u neprimjerenom kontekstu spominjao preminule članove njegove obitelji.

Sam profesor komentirao je kako uviđa da je njegovo ponašanje bilo u potpunosti neprimjereno s obzirom na posao koji obavlja. U svojoj obrani je naveo da su učenici na satu puštali glazbu i bacali Božićne ukrase, a jedan ga je nazvao četničkim vojvodom. U sukobu su dva učenika lakše ozlijeđena.

VIDEO Fuchs o povlačenju udžbenika iz povijesti: 'Ne odgovara kurikulumu'

Ključne riječi

Komentara 23

BA
Barba56
15:51 23.12.2023.

Profesoru i njegovoj obitelji zelim cestit Bozic i sretnu Novu godinu .

TO
TomoVinkovićbeatsIMT
15:51 23.12.2023.

Žalosna je reakcija ravnateljice koja je promptno i slavodobitno objavila kako će profesor dobiti otkaz. Umjesto da zaštiti svojeg kolegu, prvi istinkt je bio da zaštiti svoje dupe. To je to kad škole vode osobe kojima je bitnija statistika dobre škole nego ljudi koji bi trebali odgajati nove generacije.

ST
Strmopizditelj
16:13 23.12.2023.

Na profesorovom mjestu tj. na mjestu njegovih odvjetnika podigao bih tužbu zbog omalovažavanja, vrijeđanja itd. mogu oni još toga pronaći pa tražiti novčanu odštetu a i odštetu jer mu sada ne daju raditi a i možda će u prijevremenu mirovinu. Sve im to roditeljima natrpati u trošak. Podrška profesoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije