Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužba zbog klevete

Hebrang: Neću se ispričati Kujundžiću, a sve optužbe ću i dokazati

Andrija Hebrang
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/2
13.10.2017.
u 15:42

Ministar Kujundžić navodi kako Hebrang za njega do prije nekoliko godina "nije štedio riječi hvale", a danas čini kaznena djela na njegovu štetu

Ono što sam rekao definitivno stoji, i za to imam sve potrebne dokaze. Nisam se spreman pomiriti s gospodinom Kujundžićem - kazao je danas na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu dr. Andrija Hebrang protiv kojeg je ministar zdravstva dr. Milan Kujundžić podnio privatnu tužbu zbog klevete. Kujundžić u svojoj tužbi navodi kako je Hebrang u ožujku ove godine u izjavi koja je objavljena u Večernjem listu lažno, sarkastično, podcjenjivački i omalovažavajuće govorio o njegovom sudjelovanju u Domovinskom ratu.

- Otišao je u Njemačku, dolazio na nekoliko dana obraniti doktorat i vraćao se u Njemačku. Čak je jednom bio u Lipiku na sat vremena kad je oslobođen, to je sve što je "primirisao" bojišnice, ali to sam doznao prekasno. Kada sam ga 2004. godine zapošljavao u Ministarstvu, vjerovao sam na riječ čovjeku koji sjedi preko puta mene i gleda me u oči - izjava je koju je izrekao Hebrang, a zbog koje se sada dvojica bivših kolega spore na sudu.

Na ročištu za mirenje koje je danas održano ministar zdravstva naveo je kako je spreman odustati od tužbe u slučaju da mu se Andrija Hebrang ispriča i obeća da ga više neće klevetati kao što to opetovano čini u zadnjih pet godina, ali Hebrang na to takve uvjete nije pristao.

- Ja naime niti ne znam što mi se točno stavlja na teret jer sam na kućnu adresu primio sudski poziv, ali ne i kopiju tužbe, pa se o tome niti ne mogu očitovati - kazao je Hebrang na početku ročišta za mirenje, nakon čega mu je sudac dao privatnu tužbu te petnaestak minuta vremena da istu pročita te da se onda o njoj i očita. Nakon kratke pauze Hebrang je naveo kako ima dokaze o svemu za što je prozvao Kujundžića, te potom naveo i kako je sličan spor već vodio s bivšim ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Draganom Primorcem, te da je taj spor i pravomoćno dobio. 

- Ne želim da se rasprava održi danas i to zato kako bi mogao angažirati branitelja u postupku - zaključio je na kraju Hebrang koji je na ročište za mirenje došao bez odvjetnika, a zbog njegovog zahtjeva rasprava je odgođena za prosinac. 

Zanimljiv je i detalj iz privatne tužbe u kojoj ministar Kujundžić navodi kako Hebrang za njega do prije nekoliko godina "nije štedio riječi hvale", a danas čini kaznena djela na njegovu štetu, te da ne postoji niti jedan opravdan razlog zbog kojeg bi se takav Hebrangov pozitivan stav u relativno kratkom vremenu promijenio do današnjeg stupnja osobne netrpeljivosti.

Komentara 48

Avatar Kolo-Tg
Kolo-Tg
16:28 13.10.2017.

Hebrang je samo izrekao istinu, Kujundzic je po svemu dezerter

TT
tTony
16:54 13.10.2017.

Dr. Svaka Cast da takvi ljudi politicara ima vise lakse bi se prosijali laznjaci, dansa imamo politicare koji donose odluke i kroje zakone koji nisu htjeli ovu dzavu.Ovo sto se danas radi je arogancija moci dok se hrvatski narod jednomm ne odluci na odluku kakvu drzavu zeli i ko da je vodi. Da se ukinu sve moguce koaliciji dok na vlast ne dodje vlada koja ce hrvatske interese prebacit za upravljac.

AR
anica.rendulic
16:25 13.10.2017.

f o b o s, sa tvojim agresivnim i ne kulturnim izražavanjem nisi dostojan za bilo kakav komentar na ovome portalu - samo to je več dokaz više za gospodina Hebranga da je apsolutno u pravu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije