Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
život izgubio 41-godišnjak

Ključni svjedok Banožićeve prometne nesreće: 'Pokušavao je obilaziti...'

Vatrogasci iz kombija izvukli tijelo vozača poginulog u sudaru s ministrom Banožićem
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/17
19.05.2024.
u 21:07

"To što je sudar bio u suprotnom kolničkom traku ne znači da je gospodin Banožić pretjecao", tvrdi Ksenija Vržina, Banožićeva odvjetnica

Bivši ministar obrane Mario Banožić optužen je za izazivanje prometne nesreće u kojoj je život izgubio 41-godišnjak. Nesreća se, podsjetimo, dogodila 11. studenog 2023. na cesti između Vinkovaca i Županje. Ključni svjedok, vozač kamiona koji je vozio ispred tadašnjeg ministra, otkrio je što je tada vidio. 

"Sumaglica, magla, klizava cesta, vidljivost na 200-300 metara. Ja sam se kretao prema Županji. Kretalo se vozilo u suprotnom smjeru i jedno vozilo iza mene. U jednom trenutku, udara s lijeve strane...", kazao je, donosi RTL.

On je vozio oko 75 km/h, a na pitanje je li Banožić vozio brže od njega odgovara: "Pa vjerojatno je htio, čim je pokušavao obilaziti. Bio je s lijeve strane, vidjela su se njegova svjetla i nije bilo drugih vozila osim nas troje u tom trenutku". Naime, Mario Banožić krenuo je pretjecati njegov kamion. Kada je prešao u suprotni trak, naletio je na kombi čiji je vozač na mjestu preminuo. Vozač kamiona prvi je izvlačio Banožića iz vozila.

 

GALERIJA Teška nesreća Marija Banožića
Vatrogasci iz kombija izvukli tijelo vozača poginulog u sudaru s ministrom Banožićem
1/17

"Ja sam nakon nekih 100-200 metara stao da pomognem unesrećenima. Vozilo je bilo prevrnuto na bok. Tamo je bio neki službenik koji je isto bio prisutan i rekao je da obojica nemaju spasa. Jedan je bio u kombiju, a drugi u terencu. Nakon jedno 5-10 minuta, počeo je davati znakove života i počeli smo ga vaditi iz terenca. Tad je došla hitna i oni su to odradili puno brže i izvadili su unesrećenog. Vidio sam ga osobno, ali ga nisam prepoznao", rekao je vozač kamiona.

Oglasila se i Ksenija Vržina, Banožićeva odvjetnica. "To što je sudar bio u suprotnom kolničkom traku ne znači da je gospodin Banožić pretjecao. Mi ćemo svakako tražiti novo vještačenje. Na tome ćemo bazirati našu obranu", kazala je. Obitelji poginuloga 41-godišnjaka izrazila je sućut, ali i potvrdila da je on bio pod utjecajem alkohola.

"Mogu potvrditi da je pokojni gospodin Šarić bio pod utjecajem alkohola, a o količini ne mogu govoriti. Uskoro će početi suđenje pa ćete moći saznati više", rekla je Ksenija Vržina, kako navodi RTL.

 

VIDEO Policijski očevid na mjestu nesreće u kojoj je sudjelovao ministar Banožić​​​​​​​

Komentara 17

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
21:25 19.05.2024.

Kako je sada krenulo, osudit će pokojnog Šarića, a Bane će biti proglašen žrtvom.

ME
MenKa
21:37 19.05.2024.

Jel se gospođa odvjetnica moze pogledat u ogledalo i ne pocrvenit ??? Wtf. Covjek je kriv jer je pio i vozio?? U protivnom bi bio spisoban maknut se Banetu?? Jel to zeli reci Ksena ratnica??

Avatar The new statesman
The new statesman
21:31 19.05.2024.

Osloboditi Baneta odmah..i.od udovice traziti da nadoknadi stetu na Banetovom vozilu i gubitak place te kaljanje ugleda i dostajanstva drzavnoh duznosnika ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije