Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže poništavanje

Klub SDSS-a pisat će premijerki Kosor i DORH-u

milorad pupovac
Arhiv VL
28.05.2010.
u 15:08

Zatražili su poništavanje natječaja kojim Grad Benkovac želi dati u zakup 210 hektara zemljišta u deset katastarskih općina s većinskim srpskim stanovništvom.

Klub SDSS-a pisat će predsjednici Vlade Jadranki Kosor, ministrima pravosuđa i poljoprivrede te Državnom odvjetništvu (DORH) da spriječe daljnje štetno postupanje, protivno interesu i pravu vlasnika zemljišta na područjima povratka, čulo se na konferenciji za tisak zastupnika SDSS-a.

Oni su zatražili poništavanje natječaja kojim Grad Benkovac želi dati u zakup 210 hektara zemljišta u deset katastarskih općina s većinskim srpskim stanovništvom. Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac ustvrdio je da su u natječaju i privatne čestice, na koje se vlasnici iz različitih razloga nisu mogli upisati, a država se u posljednjih nekoliko godina knjiži kao vlasnik čestica koje su vođene kao društveno vlasništvo, bez provjere stanja u katastru i u naravi.

- Ono što treba provjeriti jest tko su vlasnici, jer oni su nerijetko fizičke osobe, koje su u izbjeglištvu i nisu mogle znati što se događa s njihovim vlasništvom - kaže Pupovac. SDSS-ovci su uvjereni da to što je raspisan natječaj isključivo za katastarske općine s većinskim srpskim stanovništvom pobuđuje sumnju u namjeru onog tko je natječaj raspisao.

- Osim što je štetno, ovo je i nezakonito. To znaju i sudovi i jedinice lokalne samouprave i zakonodavac, koji je zadao rok do 2015. za sređivanje stanja - ocijenio je SDSS-ov zastupnik Ratko Gajica. DORH bi prije nego što zatraži upisivanje države kao vlasnika morao provjeriti stanje u katastru i naravi. Mogla bi se dogoditi velika šteta, danas Srbima, a sutra bilo kome, poručuje Pupovac te dodaje da se u Hrvatskoj kao društveno vlasništvo vodi milijun i pol čestica.

Ključne riječi

Komentara 16

VI
vidimškoj
16:11 28.05.2010.

ovo je između njih koji vladaju pa se ne bum štel mešat u njihovu koaliciju.

JU
jura2010
16:34 28.05.2010.

Ta koalicija pogoduje pridoslim cet-srbima jer im SDSS drzi vladu od RASPADA. Popljackali su nas (okupirana podruicja) SADA SE pvacaju pomahnitali psi. Veca su im prava nego nama (koje su tada popljackali) Po srbiji rasprodali i godinama zivjeli od nasezivjeli od nase mukotrpne stecevine PUPOVCA treba na lanac nesmije puno lajati. Pozdrav BOG I HRVATI.

ST
storm
22:47 28.05.2010.

Ništa novo od hrvatske države.Uvek se dovijala kako je znala i umela da istraje u svojim genocidnim ciljevima prema srpskom narodu. Ubij,uništi,raseli,oduzmi, prevari, opljačkaj,slaži,podmetni....na sve su spremni Hrvati i ničega se ne stide. Davno su Srbi toga postali svesni.Zato su Hrvati kod Srba najnecenjeniji narod posle Šiptara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije