Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILA UKOPANA U DNO

Kod Lošinja pronađena mina iz Drugog svjetskog rata: 'Relativno je velika, morat ćemo je izmjestiti'

Hoteli i vile na Malom Lošinju
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/4
05.03.2024.
u 14:51

S obzirom na lokaciju i značajke te mine koja je pronađena, policija je objavila kako je izrađen plan njenog izmještanja, a kasnije onda i neutralizacije

Protubrodska mina iz Drugog svjetskog rata otkrivena je u području lošinjskog akvatorija, objavila je primorsko-goranska policija, dodajući da je riječ o relativno velikoj mini koja se ranije uspjela ''sakriti'' jer je bila ukopana u muljevito morsko dno, no ubrzo će biti premještena. 

S obzirom na lokaciju i značajke te mine koja je pronađena, policija je objavila kako je izrađen plan njenog izmještanja, a kasnije onda i neutralizacije. U ovaj zahtjevni pothvat bit će uključeni i Stožer civilne zaštite Grada Malog Lošinja, policija, protueksplozijska jedinica, komunalna i trgovačka društva, Grad Mali Lošinj....

''Postupak izmještanja i neutralizacije ovisi i o vremenskim uvjetima te će se taj aspekt uzeti u obzir kod odabira dana u kojem će se postupak provesti. Kako bi se zaštitila sigurnost građana na sam dan provedbe postupka podizanja, premještanja i uništenja mine, postoji mogućnost ograničavanja kretanja u jednom rubnom, gotovo minimalnom, dijelu naselja Mali Lošinj, dok bi velika većina našega grada funkcionirala neometano i bez ikakvih ograničenja'', objavila je policija.

Točne lokacije posebne regulacije kretanja, kao i datum izmještanja mine, objavit će se pravovremeno sa svim potrebnim uputama za građane.

POVEZANI ČLANCI:

>> GALERIJA Jeste li se vozili ovom cestom u Hrvatskoj? Nema baš simpatičan nadimak

Hoteli i vile na Malom Lošinju
1/8

 

Komentara 1

HO
homofobic
15:48 05.03.2024.

Sokiran sam izbetoniranom obalom plaze Cikat i zgradurinama u sumarku. Poslati bagere i sve vratiti u prvotno stanje! Kakav je to bio prostorni plan koji je "devastirao" ljepotu prirode? Sve srusiti i originalne vlasnike iskopati iz grobova i baciti u more daleko od obale - posaditi u vrtove Bude Loncara!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije