Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči produženog vikenda

Krenule gužve na cestama: Zbog pojačanog prometa stvaraju se kolone

Foto: HAK
1/3
11.08.2023.
u 15:06

Povećana je gustoća prometa na državnoj cesti D102 - most Krk. HAK ističe kako je kolona u oba smjera duga oko 4 kilometra

Povremena usporavanja zbog veće gustoće prometa događaju se na pojedinim dionicama autocesta, osobito u zonama tunela, odmorišta i naplatnih postaja, na zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, u Istri i duž jadranske obale, pojedinim graničnim prijelazima te u trajektnim lukama i pristaništima. Podaci su to Hrvatskog autokluba (HAK) koji je i ranije najavio da se već od danas očekuju gužve uoči produženog vikenda. 

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče veća je gustoća prometa između Zagreba i čvora Zadar istok u oba smjera. Na izlazu s autoceste u Lučkom i na NP Demerje kolone su oko 1 kilometra. Kolona vozila u pokretu s kratkotrajnim zastojima prisutna je između čvora Bosiljevo II i Lučko u smjeru Zagreba. Također, na pojedinim se dionicama vozi u kolonama u pokretu, uz kraće zastoje, osobito u zonama tunela i odmorišta.

VEZANI ČLANCI:

Kolona teretnih vozila kraj graničnog prijelaza Bajakovo u smjeru Lipovca, na autocesti A3 Bregana-Lipovac, duga je oko 1 kilometra. Vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine 60 km/h.

Na A6 Rijeka-Zagreb uočena je srna na čvoru Vrbovsko te se vozi uz ograničenje brzine 60 km/h. Pred naplatom Rijeka-Grobnik u smjeru Rijeke kolona je oko 1 kilometra. 

Srna je uočena i na A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva, točnije između tunela Škurinje i čvora Rujevica u smjeru Rupe, a vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h. Na izlaznom kraku čvora Učka u smjeru Istre/Opatije kolona je oko 2 kilometra. HAK preporučuje vozačima da u smjeru Istra/Opatija koriste izlaz na čvoru Rijeka Zapad. Veća je gustoća prometa i između čvora Orehovica i čvora Rijeka Zapad u oba smjera. Također, kolona je duga 2 kilometra između čvora Hreljin i Šmrika u smjeru mosta Krk. Preporuka HAK-a je da se smjer Crikvenica/Novi Vinodolski koristi izlaz na čvoru Hreljin i čvoru Križišće.

VEZANI ČLANCI:

Na Istarskom ipsilonu kolona vozila ispred tunela Učka i na čvoru Matulji u smjeru Rijeke je 1 kilometar. Večeras od 23 sata do ujutro u 6 sati zbog radova u tunelu Učka vozit će se uz posebnu regulaciju. 

Povećana je gustoća prometa na državnoj cesti D102 - most Krk. HAK ističe kako je kolona u oba smjera duga oko 4 kilometra. Povremena su usporavanja zbog veće gustoće prometa na otoku Krku na području Omišlja i Njivica, kao i vožnja u koloni uz kraće zastoje.

Što se tiče Jadranske magistrale, povremena su usporavanja zbog veće gustoće prometa na području Crikvenice i Novog Vinodolskog, dionici Stobreč-Podstrana te kod Omiša i Makarske.

VIDEO Talijani pratili navigaciju pa autom završili na Narodnom trgu u Zadru

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije