Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Kriza u Njemačkoj ponovno otvara i njemačko pitanje: europska Njemačka ili njemačka Europa?

Höcke smatra i da se Njemačka mora prestati ispričavati zbog nacističke prošlosti, što je zaokret od 180 stupnjeva

Komentari 8

Avatar Bill Carson
Bill Carson
17:19 23.01.2024.

Ja sam za Europsku Europu, a ne Afričko-Azijsko Europu.

VL
MA
malosutra12
16:03 23.01.2024.

Njemačka je lokomotiva Europe barem za vrijeme kancelarke Merkel, a ta lokomotiva sa levima je počela kihati kao i svugdje kada dođu levi na vlast, što najbolje znamo na našim primjerima

VL
MA
Maslac
22:20 23.01.2024.

Bojim se da ce biti rata mada mislim da ce razum pobijediti....kod nas u Münchenu se ne osjeti nista ali na periferiji Njemci govore da sada nije dobro ali da ce biti bolje....nezadovoljni su sa velikim prilivom stranaca....trebaju ljude u Njemackoj vojci ( nemora se imati ni Njemacko drzavljanstvo ) , Mercedes hoce rasprodati svoje auto-salone ( Zasto? )....Vuku pajkane prema Svicarskoj granici: Afrikanci dolaze u Italiju a Talijani da im nebi morali davati smjestaj,hranu i osiguranje im kupuju karte za Njemacku , Svicarci ih pustaju kroz Svicu a oni dolaze u Njemacku i tu ce i ostati ( pricao mi je to jedan dosta visoko rangirani Policajac ).Da Njemci imaju Brenu ta bi pjevala: bit ce belaja...nadam se da nisam u pravu. Pozdrav svima.

VL
ZA
zagabria4
17:55 23.01.2024.

Upravo suprotno, ne smije se Njemačkoj dozvoliti da se naoruža jer ćemo umjesto jednog predatora Rusije dobiti dva

VL
JO
JozoM
16:25 23.01.2024.

Velik dio mog života, školovanja i poslovanja proveo sam u Njemačkoj. Vidio sam mnogo tih izjava i ništa od toga. Sjetim se zelenih i njihovih radikalnih stavova, toliko radikalni da bi bili zatvorili autoindustriju i vidi ih danas

VL
EU
eurofil55
16:04 23.01.2024.

Do urušavanja Europe a sa njom i EU kao niti Njemačke nije trebalo doći. Mislim da bi Macron prije no što ga Scholz optuži za isto ali i sadašnje stanje u Njemačkoj trebao izaći u javnost i sa premijerima Španjolske, Izalije i još nekih država EU razjasniti stvari. Teško da će do toga doći u ovom trenutku. Kako je Francuska ekonomija prema zadnjim izvještajima pretekla Njemačku? Znači, moglo se. Povijesna ostavština Njemačke pokazala se pogodna nekim našim prijateljima koji sa Europom imaju svoje planove koji su po meni diskutabilni za građane iste. No, mnogo od ovoga što se trenutno dešava sliči na teorije laži kojima se pokušava nakon već izvjesnog pada Ukrajine steći politička i ekonomska prednost nad sudbinom Europe. Kao legalista smatram da je opravdano unutar EU provesti i neke sudske postupke u svezi istoga, i mada bi isti bili pod jakim političkim nabojem imali bi svoju svrhu za budućnost EU.

VL
DU
Deleted user
10:36 26.01.2024.

Bitno da se oni pripremaju za rat s Rusijom . Ukrajina im je opsesija već tisuću godina. A sve vrije iznutra. Nitko ne uči iz povijesti. Neće njih srušiti Rusi, oni rade sami protiv sebe. Mogli bi bar biti zahvalni što su im dopustili ponovno ujedinjenje , no čim su malo ojačali opet imaju snove o drugom poluvremenu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.