Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umjesto poziva na ukrcaj, dubrovačkom kapetanu oduzeta profesija

Laptalo dobio otkaz, belgijski brodar smatra ga prerizičnim

Kristo Laptalo
Davor Višnjić
01.10.2009.
u 18:47

Laptalo je razočaran jer ga je kompanija, a ne liječnici, proglasila nesposobnim. Sad će, kaže, pokušati naći posao ili u mirovinu.

Dubrovački kapetan Kristo Laptalo očekivao je od svoje kompanije Trireme Vessel poziv za ukrcaj, a umjesto toga iz Belgije je stigao otkaz i “more” papira koje je potpisao da bi mu naknada, na koju bi ionako imao pravo po ugovoru, bila isplaćena.

- Mislio sam da ću dobiti neku odštetu za tamnicu, jer samo zbog interesa kompanije nisam tužio Grčku, i da će me sad, kad završim rehabilitaciju zbog slomljene ruke, pozvati navigat, a ono otkaz jer sam im rizičan - kaže Laptalo.

Dobio 160.000 dolara

Kapetan ističe da je “jako oštećen” jer je dobio trećinu iznosa koji bi zaradio da je nastavio raditi do 65. godine. Riječ je o 160.000 dolara zbog kojih se dubrovački kapetan morao odreći bilo kakvog budućeg potraživanja od kompanije, pa čak i mogućnosti da tuži onoga, ako se otkrije i dokaže da je kriv, tko je ukrcao 51 kilogram droge na njegov brod, zbog čega je nevin 16 mjeseci bio u grčkim zatvorima.

- Rizičan sam im jer procjenjuju da bih im bio preskup i da bih kao zapovjednik tražio skuplje mjere kontrole od propisanih zakonom. Zapravo, ne znaju kako bih se ponašao u slučaju otkrivanja droge na brodu jer - govori Laptalo - droga i dalje plovi, ništa nije sa mnom ni počelo ni završilo.

Bezobzirna kompanija

Laptalo je razočaran jer ga je kompanija, a ne liječnici, proglasila nesposobnim. Sad će, kaže, pokušati naći posao ili u mirovinu. U Sindikatu pomoraca ponašanje kompanije nazivaju izuzetno nekorektnim. - Laptalo je bio fer prema kompaniji i zbog njihovih interesa nije tužio Grčku, ovo što su učinili nije moralno, a niti pravno opravdano - rekao je Predrag Brazzoduro, tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske.

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
07:43 02.10.2009.

servus ne seri, kukavica si i picka. da imaš muda radio bi a nebi živio na državnoj grbači. to što je laptalo kriminalac to je njegov problem a ne nacionalni, da se mene pita ležao bi robiju zbog šverca droge.

DE
Deprimirani
08:45 02.10.2009.

Naravno da je nesposoban! Kada je dozvolio da ga uhvate s drogom u brodu te kompanije! Ta ga je kompanija i izvukla iz zatvora ali sada ga ne želi da ne upska ponovo!

ZE
zelenakrava
08:32 02.10.2009.

Svaki dan stotine Hrvata ostaje bez posla i ne dobivaju nikakve otpremnine a o njima se ne piše.Nikoga ne zanimaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije