Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera savjetnik

Bivši savjetnik objavio sporni e-mail: Ovo je samo kap u moru propagandno-obavještajne operacije...

Zagreb: Jurica Lovrin?evi?, predsjednik Uprave Peveca
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/8
14.12.2023.
u 09:58

Andrej Plenković u utorak je razriješio ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića, a Jurica Lovrinčević prestao je biti posebni savjetnik u kabinetu ministra. Afera savjetnik se zahuktava, a Jurica Lovrinčević još se jednom oglasio na društvenoj mreži LinkedIn.

Objavu Jurice Lovrinčevića, sada već bivšeg savjetnika u Ministarstvu gospodarstva, prenosimo u cijelosti: 

"Propagandni Pothvat Dezinformiranja

Osnova svake propagande je zamotati zrno istine u hrpu laži koje odgovaraju nečijem interesu. Ovo je operacija u koju je, vidim, upregnuto mnoštvo medijskih kuća i pojedinaca koji se jako trude od hrpe laži stvoriti 'istinu' za jednokratnu upotrebu. S obzirom na širinu, žestinu i koordinaciju ovog napada, jasno je da su se dugo pripremali za ovo.

Krenimo od e-maila koji se spominje, a koji ovdje vidite u izvornom obliku.

VEZANI ČLANCI 

E-mail je upućen meni i Davoru Šternu, a medijska operacija gura priči o 'Jurici i Davoru' (Filipoviću).

E-mail postoji.

E-mail nema veze sa Davorom Filipovićem.

E-mail je obavijest mađarskog energetičara te osobnog prijatelja Davora Šterna kojom mene i njega obavještava o napisima u mađarskom tisku.

Ovaj e-mail i način na koji se njime manipulira samo je kap u moru ove propagandno-obavještajne operacije koja ima cilj zaštititi golemi privatni interes na štetu hrvatske države.

Stoga sve što će uslijediti iz tog smjera gledajte s rezervom jer istina često nije ono što vam se servira", napisao je. 

Filipović i Lovrinčević su, podsjetimo, smijenjeni nakon što je tjednik Nacional otkrio aferu izvlačenja novca u sklopu kampanje, odnosno kada je objavljeno da je Lovrinčević navodno tražio dio novca od Mreže TV namijenjenog za oglašavanje. 

Večernji list objavio je dio korespondencije koja ide od Lovrinčevića do mostovaca. Povjerljive informacije iz Ministarstva dolazile su do Mosta, odnosno Nikole Grmoje. Lovrinčević je mostovce koristio zbog svog privatnog sukoba s Pavlom Vujnovcem i Marijem Radićem iz Domovinskog pokreta oko suvlasništva u Pevexu, a dijelom i zbog sukoba Davora Filipovića s Franom Barbarićem oko HEP-a.

VIDEO Mario Radić: Državnim novcem plaćena je kampanja Mosta i HDZ-a. Od toga ne mogu pobjeći

Komentara 23

Avatar Retardo
Retardo
10:11 14.12.2023.

Ljepotane, ti si još u Belgiji? Ajde se ti poštenjačino fino vrati, imaju te policija i DORH što priupitati.

Avatar horuk
horuk
10:44 14.12.2023.

Lovrinčević, Grmoja, Vlahović ta trojka je ključ i oko njih se sve okreće. Manipuliranje istinom i lažnim podacima, selektivno dilanje informacijama, ucjenjivanje, bezsramna suradnja sa našim susjedima koji slučajno imaju i ekonomskih i teritorijalnih odnosno imperialnih interesa. Slabljenje hrvatskih ekonomskihih interesa i strateške pozicije zbog sitnih političkih i financijskih interesa. I baš opet Most u toj priči sa Mađarskom opetovano igra negativnu/neprijateljsku ulogu naspram Hrvatske.

DA
darko122
11:15 14.12.2023.

I jedni i drugi su naivni nesvjesni suučesnici obavještajno-protuobavještajne operacije vjerojatno dvije velike službe. Cilj jedne je kao i u Iraku , Amerika i Englezi vodili rat, pobijedili, a proizvodnju nafte im pred nosom kupili i oduzeli Rusi, koji su imali registrirane firme na zapadu, dobra maska zar ne. Sve upučuje na to da je istok poveo tu operaciju, a zapad se naknadno uključio da spasi što se spasiti može. Nije to prvi puta. Prvi puta bilo je to oko prijema RH u EU i otkrivanja slovenske špijunaže, Drugi puta, oko, za malo prelaska Agrokora u ruske ruke, pred agresijom na Ukrajinu. Zamislite da su Rusi uspjeli potpuno vezati EU za njihov plin i naftu i cijeli Balkan sa svim poljoprivrednim zemljištem i večinom trgovina, smrznuti i gladni bi bili. Sada je bila još lukavija igra, nakurili su istočnjaci Hrvate da mogu dobiti na značaju ako budu sada američki plin distribuirali, pa uspjeli da PPD zakupi kapacitete do 2035 godine, a slijepci zaboravili tko je stvorio PPD. Dobro je da zapadne službe rade za nas, jer da je Merkelica poslušala Amere, nebi se Rusi naoružavali sa EU novcem jer je EU samo za plin i naftu plačala Rusiji 40 milijardi dolara mjesečno, ej mjesečno. Ovo je bila vrhunska igra dva velika sustava, a naši Grmoje i slični , samo naivne bu..le koje čak nije trebalo ni platiti, ovaj je izgleda bio lukaviji pa je mrknuo sitniš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije