Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Rusija ne smije dobiti rat'
Povratak na članak

Macron držao dramatičan govor: 'Europa bi mogla umrijeti, ne smijemo biti vazal SAD-u'

"Kako možemo izgraditi našu suverenost, našu autonomiju, ako ne preuzmemo odgovornost za razvoj naše vlastite, europske obrambene industrije".

Komentari 5

HE
Helios
20:08 25.04.2024.

O tome se zna poslije drugog svjetskog rata i ništa se nije mijenjalo što če se tek dogoditi kada u Europu dođe još 50 milijuna migranata i to sve mladi muškarci to je vojska .

VL
FE
fefellerunt
21:44 25.04.2024.

Dobro jutro , barem jednom dijelu EU politčara, ali već je EU upalo u zamku ovisnosti o amerima . Umjesto da se od 2014 radilo na mirnom rješenju Ukrajinsko- ruskog sukoba vi ste išli na potpirivnaje tog sukoba, kao i kao i u potporu arapskog proljeća, kad ste sudjelovali u likvidaciji gadafija, a htjeli i asada, rezultat, je dolazak desetaka milijuna kvaziizbjeglica i trošenje na njih milijardi eura, uz izdvajanje milijardi za Ukrajinu eto napretka za EU, uz naravno skuplje sirovine.

VL
SE
Serengeti
20:39 25.04.2024.

EU je vazal SAD-a. To ste dokazali kada je procurio razgovor Victorie Nuland iz 2014-te gdje ona za vrijeme Majdanske revolucije razgovara tko će biti na vlasti u Ukrajini, a kada ju sugovornik pita što će EU reći na to ona odgovara "Je....beš EU". SAD je isplanirao brutalni puč u Ukrajini I zakuhao cijelu ovu situaciju. EU tada nije reagirala. Nije ni reagirala cijelo vrijeme od 2014-2022 da radi na miru, već je prevarila Rusiju i iskoristila Minsk sporazum da naoruža Ukrajinu. I kao šlag na tortu kada je izbio rat u Ukrajini onda su uveli sankcije na jeftini ruski plin i naftu i tako uništili svoju industriju. Da nisu uveli sankcije imali bi hrpu para da naoružaju Ukrajinu sa svim najmodernijim oružjem.

VL
ČI
Čife
20:40 25.04.2024.

Dok Europljani ne shvate da če biti zajedno jači dakle postati država Europa če padati kako ekonomski tako i vojno

VL
HO
homofobic
16:18 25.04.2024.

Europljani ne zele biti americki “vazali” ali se ne mogu dogovoriti kakav tenk, ili avion pa niti obicnu kahlicu napraviti da svi budu zadovoljni dizajnom. Tako da svaka drzava gradi drugaciji model i naravno da je proizvod manje sposoban nego americki a cjena mu je daleko veca!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.