sisak

Mladići izbili rešetke iz ćelije i u gluho doba noći utekli iz zatvora

zatvor
Arhiva VL/PIXSELL
Autori: ija, mh/VLM
17.03.2011.
u 10:03

Sve okolnosti bijega još se utvrđuju, kao i moguća odgovornost zaposlenika zatvora

B. P.(21) i J. B. (19) koji su bili na Odjelu pojačane skrbi i nadzora u zatvoru u Sisku, inače izmještenog iz Odgojnog zavoda Turopolju, na vrlo inventivan način pobjegli su 16. ožujka. Mladići, čije su ćelije bile smještene u prizemlju, izgurali su rešetke s prozora te nakon toga pobjegli. Pri izguravanju rešetki služili su se jastucima, a smatra se da se “akcija” odvijala između 23 sata i ponoći. Nestanak njih dvojice je primijećen oko ponoći. O bijegu su izviještene policije u Zadru i Rijeci, jer je B.P. na izdržavanje Odgojne mjere upućen po odluci Općinskog suda u Rijeci, a J. B. po odluci Općinskog suda u Zadru. Uprava za zatvorski sustav potvrdila je vijest o bijegu, priopćivši i da je za odbjeglim mladićima raspisana tjeralica. Isto tako, utvrđuju se sve okolnosti bijega, kao i možebitna odgovornost djelatnika pravosudne policije.

Odjel pojačane skrbi i nadzora otvoren je pri otvorenom odjelu Odgojnog zavoda Turopolje u sisačkom Capragu u travnju 2009. kako bi preuzeo problematične maloljetnike i mlađe punoljetnike iz Turopolja. Do tada su, naime, oni upućivani u zatvore, u društvo punoljetnih kriminalaca. Ideja je bila da odjel, zbog boljih uvjeta i okruženja, poveća šanse rehabilitacije zatvorenika i pomogne im u kasnijem uklapanju u društvo. Odjel se nalazi u istoj zgradi u kojoj je i otvoreni odjel, ali je od njega fizički odvojen. Ovo je prvi slučaj bijega od otvorenja.

Ključne riječi

Komentara 9

MM
Mladen Miletić
10:26 17.03.2011.

Demokracija zatvara u zatvore i mloljetnike , nema popravnih odgojnih domova ustanova nego svi u zatvore... Neka se od maloči uče kako se živi u slobodnoj demokraciji... Gdje nema odgajanja samo kažnjavanje za sve male i velike.....

OB
-obrisani-
10:45 17.03.2011.

Savjet uteklicama \"ne idite im zivi u ruke, borite se do zadnjeg ili do zadnje kapi krvi ili tako nesto\"!

MJ
mjernajedinica
10:18 17.03.2011.

Ako su utekli kako piše novinar onda nisu bjegunci već uteklice... Bravo novinaru!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije