Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREGOVORI O VEĆINI
Povratak na članak

Manjinci i dalje šute, politolog: Nije točna tvrdnja da su prava nacionalnih manjina ugrožena ako one nisu u Vladi

Manjine se dovodi u neugodan položaj. Našli smo se u situaciji koja ne vodi razvoju liberalne demokracije, komentira prof. dr. Tihomir Cipek.

Komentari 20

MI
mile123
22:50 04.05.2024.

Da plaćamo i dalje iz svojih džepova da Pupovac i Novosti štite prava svoje manjine. Još da i bude potpredsjednik Sabora. Još da i kreira politiku u državi. Još da se i njega pita. SDSS nije predstavnik srpske nacionalne manjinee jer postoji i Srpska pravedna stranka i Nenad Vlahović koji ju također zastupaju.

VL
Avatar Zeko
Zeko
22:46 04.05.2024.

Jedino Hrvati imaju takav zakon o manjinama Situacija je nepoznata u EU, a i u svijetu zapadne demokracije!

VL
ŠI
Šime
23:28 04.05.2024.

Dijaspora bi trebala imati bar 5 zastupnika u Saboru,a manjincima smanjiti,zapravo ukinuti zatupnike manjinaca koji imaju zajamčen broj zastupnika,pa teoretski jedan birač može izabrati tri zastupnika.Neka se natječu kao i ostali kandidati.

VL
Avatar unsub
unsub
23:24 04.05.2024.

Građani Hrvatske mogu glasati za sve stranke koje izađu na izbore. Prava manjina određena su zakonom, a i nitko im ne brani imati saborski klub manjina. Nenormalno je, a i nije bilo predviđeno, da oni određuju smjer hrvatske politike.

VL
Avatar Bill Carson
Bill Carson
22:26 04.05.2024.

Manjinci ne bi trebali nikada biti dio vlade. Oni su u Saboru da mogu govoriti o problemima manjina i glasati za zakone s idejom zastupanja manjina. Nemaju oni što raditi u Vladi.

VL
CH
chemica
23:40 04.05.2024.

Slovencima ide sasvim dobro, mada u svojoj vladi nemaju ama baš ni jednog jedinog "etno manjinskog biznismena", mada je udio "manjinaca" u slovenskom stanovništvu 10% veći nego u Hrvatskoj. Eto što ti je normalna država ili bar zrnce manje abnormalna od ove. Bogata zemlja sretnih ljudi iz koje djeca mahnito ne bježe.

VL
Avatar CUBE
CUBE
01:25 05.05.2024.

Manjina ispod 3% nije manjina jaoooo

VL
Avatar ♌
06:21 05.05.2024.

Sama riječ kaže manjina, ako čemo po zaslugama previše su i dobili. Treba se boriti za Hrvatsku, poštivati njene zakone i priznati prošlost. Pupi se samo prijeti i neka prava teraju ko da su u 90-tim.

VL
MA
Maslac
20:54 05.05.2024.

Ha ha Manjinci? A tko su to Manjinci? Pa Pupovcevi su dosli kada i Milanovici u dalmatinsku Zagoru jer je to jedan narod! A Plenk OV ici su isto Vlaji jer imaju OV u prezimenu. Pozdrav!

VL
JA
Jatiser
08:52 05.05.2024.

Mi štitimo kriminalce. Zato jer to jesmo. Policija ne može ništa lopovima

VL
Avatar 3P Petrov-Pavliček-Pupovac
3P Petrov-Pavliček-Pupovac
22:02 04.05.2024.

Treba donijeti zakon da Pupovac, Radin i Kajtazi moraju biti uvijek u vladi bez obzira koliko glasova dobiju, dovoljno je da glasuju sami za sebe.

VL
KT
kako_to
23:04 04.05.2024.

Manjinaca je samo 8, štogod mislili o njima, to što su i vladajući i oporba jadni pa moraju ovisiti o 10-tak mandata dovoljno govori o njima, da imaju dovoljno mandata ne bi trebali računati na manjince.

VL
Avatar Zoran Kociper
Zoran Kociper
00:39 05.05.2024.

Novi izbori jer ako Plenky i sastavi vladu s DP, to će trajati kao i onaj "građevina" vlada učenika Mesića, Karamarka! Oslobodimo hrvatski narod patnje trpljenja još jedne nepotrebne vlade. Plenković ne razumije da je izgubio izbore, a nehrvatska ljevica ne razumije da nije pobijedila. Ovi tzv. domoljubi iz DP nisu ništa nego nesposobni HDZ-ovci koji laju na žarulju da se ugasi, kao onaj jadan domobran u Kiklopu Ranka Marinkovića, samo s tom razlikom da je domobran ipak imao nešto u svojoj jadnoj glavi. Svakome normalnom Hrvatu je jasno da ovi tzv. pregovori uopće nisu o boljitku Hrvatske nego o sinekurama i foteljama. Što se tiče manjinaca, tu se slažem, ukinuti tzv. pozitivnu diskriminaciju jer ova osmorica doista poništavaju rezultate izbora. Vidio sam svijeta, ali nigdje nisam vidio da o vladi odlučuju predstavnici manjina i to zato što ih u ovome obliku nijedna normalna država nema. Meni je dosta modernih Khuenovih Srba (tko zna hrvatsku povijest, zna što sam rekao), vratimo Hrvatsku hrvatima!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.