suđenje sanaderu

Mikulić: Kalmeta i Barišić naredili su da angažiramo Fimi mediju

milivoj mikulić,ivo sanader,ratko maček (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
19.09.2012.
u 11:16

Bivši član uprave HAC-a objasnio je da su on i Sapunar ono što im je Barišić kazao shvatili kao nalog

– U proljeće 2006. Josip Sapunar i ja bili smo pozvani u restoran Baltazar. Pozvao nas je ministar Kalmeta, a kada smo došli, tamo je bio i Mladen Barišić. U razgovoru koji je uslijedio Barišić nam je kazao da bi HAC sve marketinške poslove trebao odrađivati preko Fimi medije. Usto nam je preporučio i da kažemo našim podizvođačima da svoje marketinške poslove također odrađuju preko Fimi medije te da im preporučimo da, ako netko želi davati donacije HDZ-u, također ide preko Fimi medije – rekao je Milivoj Mikulić svjedočeći danas na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja optuženima za aferu Fimi media.

>> 'Potpisali smo ugovor s Fimi medijom da udovoljimo Barišiću'

>> HPB za 14 poslova Fimi mediji platio 9,3 milijuna kuna

Mikulić je od listopada 2004. do lipnja 2006. bio član uprave HAC-a te je objasnio da su on i Sapunar ono što im je Barišić kazao shvatili kao nalog. Rekao je da je tad na sastanku u Baltazaru upoznao Barišića te da je prethodno čuo priče kako je Barišić osoba iz najbližeg kruga tadašnjeg premijera Ive Sanadera. Objašnjavao je da je, iako mu Barišić nije bio formalno nadređen, ostavljao dojam osobe koja neformalno ima moć. Upravo su zbog toga on i Sapunar poslušali ono što im je rečeno pa je u lipnju 2006. Fimi media za HAC odradila marketinški posao otvaranja jedne od dionica autoceste.

Svjedok je kazao da detalje tog posla ne zna te da se samo sjeća da je cijela ta manifestacija bila impozantna. Dodao je da je on na dan otvaranja smijenjen te dodatno objasnio kako on vjeruje da to nema veze sa Fimi medijom. Istinitosti njegova iskaza prigovorio je branitelj HDZ-a Davorin Budin koji je naveo da u vrijeme dok je Mikulić bio član uprave HAC nije odrađivao nikakve poslove sa Fimi medijom.

Suđenje se nastavlja u 12 sati kada bi trebao svjedočiti Mario Lovrinčević.

Komentara 7

NO
nobelovac
11:58 19.09.2012.

Koji bombastičan naslov! A ako je naslov točan onda je članak netočan. Barišić je njemu preporučio a on kao prava moralna vertikala ovog društva je Barišiću rekao kako mu ne može udovoljiti jer to nije u skladu s njegovim moralnim načelima. I sad on tako jadan se čudom čudi u sveopćem začuđenju što ovi njega pitaju jer on nije ništa kriv.

NO
nobelovac
12:02 19.09.2012.

19.09.2012. u 11:57h Tex_Willer je napisao/la: Hoće li više i taj Kamata dolijati. veća mafija od eskobara i sanadera zajedno, al se i dalje šeće i smješka... --------------------- Pa dragi Tex, podijeli sa nama kao i sa USKOK-om ta saznanja koja imaš o Kalmeti. Konkretno u ovom tekstu Kalmeta se navodi kao svjedok jer ovaj što svjedoči je posvjedočio da je razgovarao sa Barišićem uz Kalmetinu nazočnost. Iako sad ispada da branim Kalmetu ne volim kad se bez argumenata u ljude pokazuje prstom. Za ništa na svijetu ne postoji kolektivna krivnja

TW
Tex_Willer
11:57 19.09.2012.

Hoće li više i taj Kamata dolijati. veća mafija od eskobara i sanadera zajedno, al se i dalje šeće i smješka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije