Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK U SPLITU

Milanović o ratu u Ukrajini: Ne želim da se Hrvatska u te stvari miješa više nego što treba

Zoran Milanović
Foto: Ured predsjednika
1/4
15.03.2022.
u 12:12

Prije 31 godinu bili ste među prvima. Hrvatska nije imala vojsku, nije imala oružje, nije imala priznanje, nije imala ni simpatije ni naklonost dobrog dijela zapadnog svijeta, rekao je predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović

Sudbina zemlje ovisila je o malom broju pravih i hrabrih ljudi. Tako je to u svim ratovima, i u ovom ratu u Ukrajini koji ovisi o braniteljima i srčanim borcima za obranu Kijeva, velikog grada. Ove stvari govorim s oprezom i suzdržano jer ne želim da se Hrvatska u te stvari miješa više nego što to treba i više nego što je to za nju dobro i sigurno, ali to sam morao reći – rekao je predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović na obilježavanju 31. godišnjice osnutka Specijalne jedinice policije BATT SPLIT.

- Prije 31 godinu bili ste među prvima. Hrvatska nije imala vojsku, nije imala oružje, nije imala priznanje,nije imala ni simpatije ni naklonost dobrog dijela zapadnog svijeta. Pomagalo joj se prešutno, ako i to vrlo često dvolično. Oružje nismo mogli ni kupiti u početku, ni krijumčariti.

Sve je krenulo od policije jer vojska tada nije bilo. Iz te policije je nastala hrvatska vojska. Oni koji su se prvi okupili prvog dana kolovoza 90. u Svetošimunskoj u Policijskoj školi i odazvali na poziv prvog hrvatskog predsjednika da pristupe redovima hrvatske policije iz građanskog života, bili su u manjoj mjeri Zagrepčani, a u najvećoj mjeri Dalmatinci, Slavonci i naša braća iz BiH. Ljudi iz naroda koji su krenuli u obranu, bez oružja, s velikom šansom da se ne vrate svojim kućama, sa znatnom šansom da poginu – istaknuo je Milanović.

Poželio im je da rade svoj posao profesionalno i ne izlažu se riziku. Rekao je i da hrvatska nacija nije nastala u zadnjem ratu, da je starija, ali da je u tom ratu okovana, zakovana i istovremeno raskovana.

VIDEO U Zagrebu pao izviđački dron iz Ukrajine? Stručnjak: Činjenica da je tako daleko zbunjuje

Ključne riječi

Komentara 104

DU
Deleted user
12:46 15.03.2022.

kukavica bio i kukavica ostao

AB
abram
12:49 15.03.2022.

Srećom njega se ništa ne pita, nebitan je

DU
Deleted user
12:42 15.03.2022.

Tovariš Milanović.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije